Bir iftiraya kurban gittim tazminatsız çıkış verdiler.
öncelikle selamlar; 2 senedir bir tekstil firmasında çalışmaktaydım. görevim gereği iş yerinde hatalı üretilen mamülleri denetlemek, yapanları uyarmak. vardiyalı işteydim. bir gün bir çok hata yakaladım ve vardiya amirine ilettim. servisde hatalarını yakaladığım insanlar bana küfürlü konuşmalarda bulundu. bende servisde tatsızlık çıkmasın diye seslenmedim. servis inişinde bana sataştılar. üzerime yürüdüler. bende kendimi savunmak için küçücük bi çakı çıkardım ama açmadım bile. sonra ertsesi gün beni iş yerine şikayet etti bu 4 kişilk grup. disiplin kurulu kararıyla tazminatsız çıkış verdiler. iş yeri dışında olan bir olay tazminatsız çıkış sayılrmı? şikayet edenler iş yeri içindede bize sataşdı demişler ama böyle bir olay yaşanmadı. artı sigorta primim 5 ay sonra yatmaya başlamış. bunu nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum. iş mahkemesine dava açsam kazanma şansım varmı? ve ayrıcada disiplin kurulu üyeleri 4 kişiydi. zaten 2 kişisi taraflı kişilerdi. mahkemeye vereceğim tek kanıtım o gruptan 1 kişiyle olan msn konuşmam. msn konuşması kayıtlı XML olarak. bu kanıt sayılırmı? konuyu cevaplayan arkdaşıma şimdiden teşekkür ederim.
Re: Bir iftiraya kurban gittim tazminatsız çıkış verdiler.
İş mahkemesinde ihbar ve kıdem tazminatı davası açabilirsiniz. Kazanıp kazanamayacağınız konusunda yorum yapmak biraz zor. Çünkü gerçekten sataşma varsa işveren haklı çıkarmış demektir. Siz diğer işçilerin saldırması akrşısında bıçak çıkarmak zorunda kalıdğınızı savunabilirsiniz. Ama sonuçta hakim iki tarafın delil ve tanıklarını değerlendirerek bir karar verecek. Delil ve tanık durumu hakkında bir şey bilmeden kanaat belirtmek zor. E-mailler de takdiri delil olarak dikkate alınmalıdır.
Re: Bir iftiraya kurban gittim tazminatsız çıkış verdiler.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
İş mahkemesinde ihbar ve kıdem tazminatı davası açabilirsiniz. Kazanıp kazanamayacağınız konusunda yorum yapmak biraz zor. Çünkü gerçekten sataşma varsa işveren haklı çıkarmış demektir. Siz diğer işçilerin saldırması akrşısında bıçak çıkarmak zorunda kalıdğınızı savunabilirsiniz. Ama sonuçta hakim iki tarafın delil ve tanıklarını değerlendirerek bir karar verecek. Delil ve tanık durumu hakkında bir şey bilmeden kanaat belirtmek zor. E-mailler de takdiri delil olarak dikkate alınmalıdır.
cevapladığınız için çok teşekkür ederim. ama bıçak olayı sataşmalar iş yeri dışında olan şeyler. duyduğum kadarıylada olay yeri dışında ( mesai satti sonrasi servisten indikten sonra ) olduğu için iş yerinin iş kadini fesh edemzmiş ne derece doğru bilmiyorum. şikayet eden kişilerin iş yerine sundukları dilekcede de tehdit mesajları ( siz ya bu adama gerekeni yapın yoksa biz gerekeni yaparız ) bulunduğunuda personel şefinden, müdüründen ve işletme şefinden öğrendim. sonradan ben disiplin kuruluna sordum böyle bir tehdit dilekcesi varmış diye, onlarda bana böyle bişey yok diye yalanladılar. bu insanlar işte çalışırken ben işsiz kaldım.