-
Tüketici Mahkemesi
Ayıplı hizmet sebebiyle Tüketici Mh.de davam devam ediyor.Bilirkişi aşamasına yakında geleceğiz umarım.
Davayı Fiat bayii olan Birmot aleyhine açtım.Onlardan ikinci el araç aldım,kendilerine boya koruma yaptırttım.Bu boya koruma sonrasında aracımın boyası zarar gördü.Ben de ayıplı hizmetten yola çıkarak dava açtım ve aracın geri iadesini talep ettim.
Burda dava konusu, ayıplı hizmet ve boya korumanın verdiği zarardır.ancak ben mahkemede farklı bir hususu daha dile getirmek istiyorum.
Araç bana hiçbir arızası yok denerek bizzat kendi servislerinin içinden teslim edildi.Dava durumu da ortaya çıkınca ben aracın bakımlarını başka bir fiat servisinde yaptırmaya başladım.Burda aracın yaklaşık 3000 tl'ye varan bakım ve arıza giderleri ortaya çıktı.Bunların gücüm oranında 1000 tl'lik kısmını hallettim.Öğrenmek istediğim şu;
1- Mahkemede bu arızalarıda söyleyip hak talep edebilirmiyim(Noter satış sözleşmesi bu isteğime engel olur mu?Çünkü bu sözleşmede aracı beğenip aldığım yazıyordur mutlaka)Mahkemede bu benim lehime bir durum oluşturur mu?Yoksa,''Sen boya koruma sebebiyle dava açtın,Arızaları öne süremezsin mi'' denir?
2- Ben davada boya koruma işlemini suçladım çünkü bu işlem için aracımı servise bırakmıştım.Bunun dışında servisin içinde aracımın başına ne geldiğini bilmiyorum.Bilirkişi aracı inceleyip,bu araçta boya koruma işleminin bir etkisi yok derse ne olacak?Aracım servise bıraktığım gibi değil.Şahitim var,kendi boya uzmanları arabayı inceledi ve benim şikayetçi olduğum unsurları raporunda belirtti,var dedi ama sebebini açıklayamadı.Bu rapor mahkeme dosyasında mevcut.
3- Son olarak,mahkeme benim aleyhime sonuçlanırsa dava masrafları bana mı kalır?(mahkeme giderleri,davalının avukat masrafları vb.)
Şimdiden teşekkürler.
-
Re: Tüketici mahkemesi
bilir kişi aracı inceler, boya koruma sırasında boya bozulmasını tespit ederse, o şekilde bir rapor sunar.
diğer masrafları talep edebilirsin ama kabul görmez, sonuçta 2.el araç alıyorsun ve ortada bir taahüt - sözleşme yok.
davayı kaybedersen, karşı tarafın avukat masraflarını birde mahkeme harcını sen ödersin.
Sanırım 200ytl yi geçmez.
-
Freelander2,çok teşekkür ediyorum.
-
Bugün mahkemede bilirkişiye karar verildi ve bilirkişi ücreti olarak 200 ytl belirlendi.Bunu benim ödememe karar verildi.Ben bilirkişi talebinde bulunmamıştım.Daha önce sizlerden aldığım bilgiye göre bilirkişi masrafını,talep eden taraf öder denmişti.Bu acaba neden uygulanmadı?
Karşı tarafın avukatları dava için başka bir ilden geliyorlar(80 km).Davayı kaybetmem durumunda dava masraflarına bu geliş-gidiş masraflarıda eklenebilir mi?Herkese iyi günler.
-
Re: Tüketici Mahkemesi
sen bir iddia da bulunuyorsun, karşı taraf yok öle bişi diyor
ne lazım? bilirkişi.
kim öder? davayı açan.
sonuçta sen kazanırsan karşı taraftan tahsil edilcek bu tutar.
-
Freelander2,teşekkürler.Doğal olarak parayı benim vermem mantıklı.Siz davayı kaybetmem durumunda masrafımın 200 tl'yi geçmeyeceğini söylemiştiniz.Sanırım bu rakamı biraz aşacak gibi görünüyor.Ben sonuçta sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum ama dünya hali bu belli olmaz.Bilirkişinin raporu önemli bu konuda.Umarım haklı çıkarım ve tüketiciyi enayi yerine alanlara iyi bir ders verilmiş olur.
-
ben mahkeme ve avukat harçlarını baz almıştım, bilir kişinin masrafını bilmem mümkün değil :) 200 gene iyi, istanbulda 350 den aşağısını henüz görmedim
-
Merhabalar;
24 kasımda bilirkişi aracımı inceleyecek.Davayı açalı 15 ay oldu.Aracı incelemek için bu kadar beklenilmesi bir hata değil midir?Sonuçta arada geçen zaman zarfında araçta meydana gelen hatalarda bazı değişiklikler de oldu.Gittiğim celselerde de doğru dürüst bir şey de görmedim.Karşı taraf dava başladığında ''Boya koruma işini anlaşmalı olduğumuz başka bir şirket yapıyor,bu şirkete davanın ihbarını talep ediyoruz'' dediler.Bir senedir davanın ihbar edilmesini bekledik başka bir şey yok.
Yani 15 ay bilirkişi için beklenilmesi ne kadar doğrudur?
-
Bilirkişi sorunu
Bilirkişi incelemesi yapıldı ancak bilirkişinin incelemesinin pek sağlıklı inceleme olmadığı düşüncesindeyim.Bilirkişi raporunu reddetme imkanım var mıdır?Yeni bilirkişi incelemesi yapılsa ücretini yine ben mi öderim?
İlk incelemenin ücretini ben ödemiştim.
-
reddedebilirsin, yeni bilirkişiyi de sen ödersin.
bilirkişiler, genelde kusurun kokusunu alırlar ve çoğunlukla tüketiciyi korurlar.