courage rumuzlu üyeden alıntı
Değerli site yönetici ve avukatları..Çok acilen yardımınıza ihtiyacım var..
Bir devlet kurumunda aday memur (399a tabiyim) olarak veznede işe başladım..15 Şubat'ta işe başladım..
Bizim kurumda veznedar bize torba verir ve bozuk paraları üzerine miktarı yazıp sabah teslim eder..Biz de akşam mesai sonunda içinde ne kadar old.nu bir kağıda yazıp torbaya iliştirip kendisine teslim ederiz.Ve ertesi gün de bu miktar üzerinden kendi torbamızı teslim alırız.Arada bir sayım olabilir ve torbamız sayılabilir.. Kardeşim Kıbrıs'ta öğrenci ve kendisini ben okutuyorum tüm masraflarını karşılıyorum.2 Nisan günü benden 1500 ytl istedi harç için.Aksi takdirde okulla ilişiğinin kesileceğini söyledi.. Ben de kasamdan parayı yatırıp ertesi gün hallederim diye kasamdan bu parayı gönderdim (EFT makbuzum duruyor). Ve mesai sonunda torbamda 240 ytl olmasına rağmen 1740 lira yazıp torbamı vezneye teslim ettim. Ve ertesi gün torbamı teslim aldığımda açılıp sayıldığını gördüm.O gün akşamında parayı temin edip kuruma teslim ettim. Olay kontrolöre intikal etti..Kontrolör bana "" Bu olayın kullanma zimmeti olduğunu,kıytırık bir problem de olsa konunun mahkemeye intikal ettirilmek zorunda old.nu savcının dosyanı mahkemeye intikal ettirmeyebileceğini-ettirse de sembolik bir miktar ceza ile beraat edeceğimi-ancak mahkemeye sevkedildiğinde kurum ile ilişiğimin kesileceğini "" belirtti..
ne yazık ki asaletim 15 Ağutosta normal şartlarda onaylanması gerekirken dosyamın Genel Müd.e gönderilip sonuca göre karar verileceğini belirttiler..
Şimdi ne yapmalıyım..?
çok kötü durumdayım inanın..
Aklımda bir sürü senaryo var..
Hapse girermiyim? Adli sicilim hangi kararlarda bozulur? Kuruma geri dönebilirmiyim? Adli sicilim bozulsa bir daha da iş bulamam..
Lütfen ivedilikle yardımcı olur musunuz..