İcradan Gayri menkul alımı
Değerli Üyeler;
İcradan gayri menkul alımı vicdani yönü bir tarafa bıkakılrsa.
ben bazı ilanlarda satışa sunulan hiise 2200/2400'ü 90.000 YTL olarak görüyorum . Mesela 3 katlı müstakil ev diyor.
1) Bu ev icradan alınınca geriye kalan=2400-2200=200 hisse ne olacak evin gerçek sahibi kim olacak. 200 hisselik kişi evde oturuyorsa izlenecek yol ne olacak. Hukuki problemler yaşanır mı?
2) I. ihalede muhammen bedelin % 60'ı üzerineki teklifler
3) II. ihalede muhammen bedelin% 40'ı üzerineki teklifler ne demek oluyor.
Ben bu konuları hiç bilmiyorum. Bilenler bu konularda açıklama yaparsa sevinirim.
Re: İcradan Gayri menkul alımı
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Gerçek sahibi derken ?
taşınmazın arsa ve bina değeri 100.000YTL borçlunun hissesine düşen (ipotek altında olan)yani 2400'de 2200 hisse olan borçluya düşen ise 90.000 YTl ve bu rakam icrada satışa sunuluyor. Diyelim ki ihalede bu 2200 hiseyi aldık. Arsa ve bina üzerinde geriye kalan 200'lük hisse ile problem yaşanmayak mı?
Alıntı:
akvir rumuzlu üyeden alıntı
taşınmazın arsa ve bina değeri 100.000YTL borçlunun hissesine düşen (ipotek altında olan)yani 2400'de 2200 hisse olan borçluya düşen ise 90.000 YTl ve bu rakam icrada satışa sunuluyor. Diyelim ki ihalede bu 2200 hiseyi aldık. Arsa ve bina üzerinde geriye kalan 200'lük hisse ile problem yaşanmayak mı?
Yaşanacak...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yaşanacak...
Tek kelime ve cevap alındı. O zaman yaşamamak için bu tür tam hisseli olmayan gayri menkul alımına yaklaşmamak gerek diye notumu aldım.
TEŞEKKÜRLER