Ayni yardım alabilir miyim?
Bir tarım kooperatifin de önce 3 yıl mevsimlik sendikalı sözleşmeli olarak çalıştım.2003 yılı ağustos ayından itibaren her yıl başı belirli süreli sözleşme imzalayarak çalışmaktayım.iş yerin çalışan kadrolu sendikalı üyeler var.her yıl da 2 defa ayni yardım almaktadırlar biz alabilirmiyiz.ayrıca 2 arkadaşımız emeklilikleri geldi diye sendikaya geçiril di biz sözleşmeli işci olarak geçebilirmiyiz,sözleşmemizde sendikaya geçemez diye bi şey yazmıyor. bu konu da beni bilgilendirseniz çok sevinirim saygılar...
Re: ayni yardım alabilirmiyim
Alıntı:
zoyc rumuzlu üyeden alıntı
Bir tarım kooperatifin de önce 3 yıl mevsimlik sendikalı sözleşmeli olarak çalıştım.2003 yılı ağustos ayından itibaren her yıl başı belirli süreli sözleşme imzalayarak çalışmaktayım.iş yerin çalışan kadrolu sendikalı üyeler var.her yıl da 2 defa ayni yardım almaktadırlar biz alabilirmiyiz.ayrıca 2 arkadaşımız emeklilikleri geldi diye sendikaya geçiril di biz sözleşmeli işci olarak geçebilirmiyiz,sözleşmemizde sendikaya geçemez diye bi şey yazmıyor. bu konu da beni bilgilendirseniz çok sevinirim saygılar...
Bence Üye olmayı düşündüğünüz (işvereninizle TİS imzalamış olan) sendikaya başvurun. Sizin durumunuzda olan kişiler için (mevsimlik işçiler için) aynî yardım konusunda farklı düzenleme getirmiş olabilirler. En sağlıklı bilgiyi TİS'ni imzalamış olan sendikadan alabilirsiniz.
sn ilknur hanım biz iş yerin de sendikalı personel dahilin de 7 kişi sözleşmeli personeliz iş yerin de aynı işi yapmamıza rağmen onlar ayni yardım alıyor biz kanunen alabilirmiyiz
Alıntı:
zoyc rumuzlu üyeden alıntı
sn ilknur hanım biz iş yerin de sendikalı personel dahilin de 7 kişi sözleşmeli personeliz iş yerin de aynı işi yapmamıza rağmen onlar ayni yardım alıyor biz kanunen alabilirmiyiz
Sorunuzu net olarak anlayabildiğimi söyleyemem.
Siz sendikalı mısınız?
Cevabınız Hayır ise,
aynı işi yapıyor olsanız da TİS gereği ayni yardım alan kişilerle sizin konumunuz aynı değil demektir.
Sendikaya üye olsun veya olmasın herkes aynı sendikal hakları kullanacaksa sendikaya üye olmanın ve prim ödemenin mantığı kalmaz ki.