Firar suçumun cezası ne olabilir
1997 yılının aralık ayında dağıtım iznimi 29 gün aştıktan sonra kendim teslim oldum. mahkemem şimdiye kadar dewam etti we 4 gün sonra sanırım karar mahkemesi olucak
ne kadar ceza alırım ve ben kısmi olarak çıkan aftan yararlana bilirmiyim
ve cezamı nasıl temyiz edebilirim
Askerliğimi er olarak yapıyorum we 5.5 ay askerliğim war
daha öncede işlediğim herhangibi 1 suçum yok
yardımcı olabilirseniz sewinirim
Re: Firar sucumun cezası ne olabilir
Davanın bu zamana kadar sonuçlanmaması esasla ilgili bir problem olduğu kanısını uyandırmasına karşın, suçun oluştuğunu ve ceza aldığınızı varsayarsak, ASCK'nın 66/1-b ve 73'üncü (altı hafta içinde kendiliğinizden geri geldiğiniz için) maddeleri uyarınca 6 ay, uygulanırsa 1/6 oranındaki taktiri indirimin ardından 5 ay hapis cezası alırsınız. Geçmişte başka bir suçtan mahkumiyetiniz yoksa CMK'nın 231'inci maddesi uyarınca "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" kara verilir. Yani cezanız infaz edilmez. 5 yıllık deneme süresinde kasıtlı bir suçtan mahkum olmazsanız hiç suç işlememiş sayılırsınız.
We aynen öyle oldu şu anda özgürüm en son kalan 5 ay cezam 5 sene sonra açıklanıcak çok teşekkür ederim
Alıntı:
night_soul rumuzlu üyeden alıntı
We aynen öyle oldu şu anda özgürüm en son kalan 5 ay cezam 5 sene sonra açıklanıcak çok teşekkür ederim
5 yıl içinde suç işlersen cezan aynen infaz edilir.
mrb .ben 1987/3 askerım.vatanı gorevımı yaparken 3 ay hava degısımı aldım .hava degısımı bıttıkten sonra bırlıgıme 5 ay katılmadım ve tertıplerım askerlıgı bıtırdı.sonra yakalandım.askerı mahkemeye cıktım .geceerlı saglık sorunlarım var dıye tutuksuz yargı verdıler.mahkemem ne kadar surer .temyzı hakkım varmı ? ne kdar ceza alırım? yardımcı olursanız sevınırım
Alıntı:
metyus2002 rumuzlu üyeden alıntı
mrb .ben 1987/3 askerım.vatanı gorevımı yaparken 3 ay hava degısımı aldım .hava degısımı bıttıkten sonra bırlıgıme 5 ay katılmadım ve tertıplerım askerlıgı bıtırdı.sonra yakalandım.askerı mahkemeye cıktım .geceerlı saglık sorunlarım var dıye tutuksuz yargı verdıler.mahkemem ne kadar surer .temyzı hakkım varmı ? ne kdar ceza alırım? yardımcı olursanız sevınırım
Fazla süreceğini sanmam.Askeri hastahanece askerliğe elverişsiz bulunursanız ceza almazsınız.Temyiz hakkı herkes için vardır.Sabit görülürse 10 ay.3 te 2 sini yatarsın.