İşten ayrılmak istiyorum istifa et diyorlar
bir firmada 2yıl oldu çalışmaktayım normal çalışma süresi 8 saat iken başka bir bölüme verdikleri için yaklaşık 8aydan buyana 12 saat çalışmaktayım maaş bodurosunda mesai ücreti dört saat gözüküp asgari ücretin üzerine 100 ytl fazla verip maşımızı belirlemekteler oysa aylık 4saat mesai hesaplanırsa 120 saat yapar buda asgari ücretin üzerindeki 100 ytl yapmaması ve daha fazla olması gerekir diye hesab ediyorum ayrıca şirket aylık ortalama 12 saat çalışanlara 580ytl veriyor bende bazen aylık olarak 452 ytl bazen 483 ytl maaş çekmekteyim düzensizlik var maaşlarımda birde arkadaşlarım var evli olan ve çocuklu olan bunlar için evlilik veya çocuk başına para vermeleri gerekmiyormu?ama maaş bodrolarında evli veya çocuklu göstermiyorlar sadece asgari ücret uyguluyorlar neler yapabiliz?
Re: işten ayrılmak istiyorum istifa et diyorlar
Bence istifanızı vermeyin. İşçi kanununda bulunan maddeleri okuyarak o maddelere göre bir yol belirleyiniz. İşten kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda hiçbir hak talep etmeden tazminatsız olarak çıkışınız gerçekleşecektir.
Re: işten ayrılmak istiyorum istifa et diyorlar
işe başladığın tarihteki iş sözlşemene göre hareket edebeilirsin iş sözleşmene aykırı bir durum söz konusu ise iş kanunu madde 25/2 ye göre bildirimsiz feshedip kıdem tazminatı isteyebilirsin..