Yoklama kağıdı geldi ve benm diplomam yok
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi benim yoklama kağıdım geldi ve 26 ağustosa kadar muayene olmam lazım. Fakat bir sorun var. Ben iki yıllık üniversite mezunuyum.Bu sene bitti ve o okulun stajını yapıyorum.Staj 22 ağustos tarıhınde bitiyor,Benım o defteri onaylatmam,okuldan mezun belgesi almam eylülü buluyor.İnternetten baktım ve askerlk sitesinde 1 temmuz 31 ekım tarıhı arası yazıyor yoklama, ama şubeden bana 26 ağustos ta doktorlar gıdıyor.Şimdi yani son muayene tarihi 26 ağustos dedıler.Benm mezun belgemi almam lazım ve eylül ayını buluyor, yani ben yoklama kaçağı mı oluyorum ama sitede 31 ekım yazıyor, ben hiç bir şey anlamadım bu işten.Yardım edersenız çok sevinirim. Şu anda zor durumdayım. Sizlerden cevap bekliyorum.
Re: Yoklama kağıdı geldi ve benm diplomam yok
ya bu konudane yapacağımı bilen birisi yok mu aacaabaa:deli: :deli: :kızgın:
Re: valla helal olsun kaç gndür burda bu konu yaa bi cvpveren yok
ya arkadaşlar yapmayın yardımınıza ihtiyacım var kos koca sitede bilgisi olan yok helal olsun...:kızgın:
Okulun askerlik ertelemesi için öğrenci belgesi vermiyormu?
Hala öğrenci sayılırsın bilidiğim kadarıyla.
Alıntı:
coricori rumuzlu üyeden alıntı
Okulun askerlik ertelemesi için öğrenci belgesi vermiyormu?
Hala öğrenci sayılırsın bilidiğim kadarıyla.
yok usta vermez dedı burdakı askerlık şubesindeki adam ya muayene süresi 31 ekım değilmi ona göre benım 31 ekıme kadar bitio okul işleri yani mezun ouyorum eğer 31 ekım değilse yoklama kaçağı oluyorum dimi ozaman ama 31 ekım yazıyodu sıtede ya bilmıyorum kımse bişeyden anlamıyorhepsı bırbiriyle çatışıyo he ayrııca okuyor görünseydim okul erteletırdı dımı askerliği okulu uzayanlarınkıını tecil ettirmiş okul ama benım kını tecıl ettırmedı demekkı okumuyorum :)
Siz daha okulunuzdan mezun olmamışsınız. Çünkü diplomadan önce verilen çıkış belgesini almamışsınız. Bu nedenle hala öğrenci statüsündesiniz. Ancak böyle bir durumun olması askerlik şubesini hiç bir şekilde bağlamayacağından dolayı okulunuzla görüşmeniz, staj konusunda yardım istemeniz gerekmektedir. Prosedürleri okulun en aza indirmesini talep edebilirsiniz. Tabi durumunuzu da anlatarak. Bir de bağlı olduğunuz askerlik şubesiyle de görüşüp gerekli bilgileri alırsanız daha rahat edersiniz. Eğer 26.08'e kadar gitmezseniz yoklama kaçağı durumuna geçersiniz. Ayrıca sitede 01.07 - 31.08 yazması bir şey değiştirmez. İlgili kurum tarihlerde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Kaldı ki her zaman yoklama kağıdına göre hareket edilmesi zorunludur. Size tavsiyem öğrenci işleri ve askerlik şubesi ile görüşüp orta bir yol bulmanızdır.
Alıntı:
ali5771 rumuzlu üyeden alıntı
yok usta vermez dedı burdakı askerlık şubesindeki adam ya muayene süresi 31 ekım değilmi ona göre benım 31 ekıme kadar bitio okul işleri yani mezun ouyorum eğer 31 ekım değilse yoklama kaçağı oluyorum dimi ozaman ama 31 ekım yazıyodu sıtede ya bilmıyorum kımse bişeyden anlamıyorhepsı bırbiriyle çatışıyo he ayrııca okuyor görünseydim okul erteletırdı dımı askerliği okulu uzayanlarınkıını tecil ettirmiş okul ama benım kını tecıl ettırmedı demekkı okumuyorum :)
31 Ekim' e kadar yoklama yapılıyor.Okul her yıl askerlik şubenize öğrenci olduğunuza dair belge yollar bunu bu sizin içinde yollamış olmaları gerekiyor.
Öğrenci işlerinizi arayın durumunuzu anlatın staj bitmediğinden hala öğrencisiniz.Size öğrenci belgesi vermemelerini gerektirecek birşey yok.
Myo larda 4 yıl öğrenci süreniz var.
herkese çok teşekkr edrim iki tarafladakonuşup bu layı çözcembakalım peki yoklma kaçağının cezaları nedır bılgısı olan var mı acaba mesela 1-2 hafta :mahcup:
okuldan dıploma almadıguın ıcın halen daha ogrencı gorunuyorsun. okul senın ogrencı belgenı yollamıs olması lazım eger gondermedıyse ogrencı islerı konus.
yoklama kacagı durumunda ıse kanunen ogrencı durumun varsa kı var o zman sorsuturma geldıgı zaman durumunu acıkladıgın zaman sorun olmaz
Alıntı:
emretilki19826 rumuzlu üyeden alıntı
okuldan dıploma almadıguın ıcın halen daha ogrencı gorunuyorsun. okul senın ogrencı belgenı yollamıs olması lazım eger gondermedıyse ogrencı islerı konus.
yoklama kacagı durumunda ıse kanunen ogrencı durumun varsa kı var o zman sorsuturma geldıgı zaman durumunu acıkladıgın zaman sorun olmaz
teşekkür ederim kardeşim be o işi halletim tekrar herkese teşekkr ederim...;)