Doktora tezi tez onay sayfası hakkında
Ben şunu öğrenmek istiyorum
Doktora tez sunumuna girdim tez oybirliği ile kabul edildi. Hocaların beşi de tez savunma tutanağını imzaladı. sayfa ensititü onayından geçti. Mezun konumuna geldim.Fakat biliyosunuz mezun olmak için tezin bir kopyasını tez onay sayfası ile birlikte enstitüye vermek gerekiyor. Burada
Danışman dahil 4 kişi imza attı. Bir hoca ben bu teze imza atmam diye tutturdu. Gerekçesi de düşünmüş taşınmış bu tez ona uygun değilmiş. Diyorum ki yaw danışman imzaladı diplomam bile hazır. Ne olcak şimdi.
Re: doktora tezi tez onay sayfası hakkında
o hocayı kafaya almak lazım. iyuk. madde 25.
Re: Doktora tezi tez onay sayfası hakkında
Tez bana uygun değil bir gerekçe söz konusu olamaz. Öte yandan hocanın imzasının tezin son haline göre alınmasının bir anlamı da var. İlla imzalayacak diye bir zorunluluk yok. Tezde jüride belirtilen uzatma gerektirmeyen değişiklikleri yapmamış olabilirsiniz. Ya da jüri üyesi tezin son halini incelerken bir hata, etik sorun vb. bulmuş olabilir. Tezinizi enstitüye verin. Ve ilgili jüri üyesinin imzasını alamadığınızı bir dilekçe ile belirtin. Enstitü tezinizi jüri üyesine üst yazıyla yollayacaktır. Bu durumda jüri üyesi imza atmamasının gerkçesini yazılı bildirecektir. Enstütitü kurulu jürininin itirazını değerlendirir. Büyük olasılıkla diğer jüri üyelerini bilgilendirir. Eğer onlarında imzalarını çekmelerini gerektirecek bir durum yoksa teziniz oy birliği yerine oy çokluğu ile geçer.
Etik sorunlar nedeniyle doçentlerin doktora tezinin ve buna bağlı tüm ünvanlarının iptali örneğini düşünürseniz jüri üyesinin haklı sebebi varsa imza atmama hakkı ve sorumluluğu vardır. Öte yandan bu durum kişisel bir kaprise dayalı olarak yapılamaz. Bu durumda eğer imza atmamakta israr eder ve teziniz oy çokluğu ile geçerse yasal yollara başvurursunuz.