İstanbul Üni Hukuk Fak. sitesinde yönetmelik dahil karıştırmadığım yer kalmadı ama ingilizce hazırlık sınıfına dahil hiçbişey bulamadım. Kafam karıştı; acaba istanbul hukukta ingilizce hazırlık sınıfı yok mu?
Printable View
İstanbul Üni Hukuk Fak. sitesinde yönetmelik dahil karıştırmadığım yer kalmadı ama ingilizce hazırlık sınıfına dahil hiçbişey bulamadım. Kafam karıştı; acaba istanbul hukukta ingilizce hazırlık sınıfı yok mu?
hayır yok.sadece sene başında ingilizce muafiyet sınavı var.zaten onun soruları da oldukça basit oluyor yaklaşık 50 soruluk bir sınavdı geçen sene.o sınavı geçtikten sonra ingilizce dersinden muaf oluyorsun.eğer geçemezsen de haftada iki saat ek olarak devam zorunluğu olan ingilizce dersine girmek gerekiyor.yani bir sene hazırlık okuma gibi bir durum yok.
İngilizceyi dışarıdan telafi edebilecekler için büyük avantaj olsa gerek bir sene kazancı. Tabi şu da bi gerçek, Vakıf/Özel Üniversitelerin aksine devlet üniversitelerinin yabancı dilin önemini kavramaları gerekir. Özellikle hukuk fakülteleri açısından bu önemin kavranamadığını düşünüyorum. Klasik olarak hukukta yabancı dil gereksiz mantığı hakim olsa gerek ki bilmem bana katılır mısınız; artık yabancı dilin zaruri olmadığı bir alan düşünemiyorum.
şahsen ben kesinlikle katılıyorum.gönül isterdi ki böyle bir duruma gereksinim duymasaydık ama malesef inglizce almış başını yürümekte.artık öyle bir hal aldı ki ingilizce bile yetersiz kalıyor.bunun yanında ikinci bir yabancı dil daha gerekli olabiliyor