Boşanma sürecinde soyadım değişir mi?
merhabalar be 18 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim ama eimle 3 aylık evli olduk 9 aydır ayrı yaşıyorum ailemin yanındayım mahkememiz devam ediyor 3.duruşma ekimde olacak.sormak istediğim bu süre zarfında öss ye girim ve dün güzel bir bölüm kazandım.yurtkur başvurularında bu eşimin soyadı önüme engel oluyor işini ve maaşını soruyorlar işide yok maaşıda babamınkide evli olduğumdan dolayı yazamıyorum.acaba özel durum dan dolayı mahkeme tarihini öne aldırabilirmiyim.hakim boşarmı 3.duruşma olacak ama karşı taraf boşanmak istemiorum diyor. beni neler bekliyor lütfen söylermisiniz kazanmışken gidip okumak istiyorum soyadının önumde engel olmasını istemiyorum:(
Re: boşanma sürecinde özel durum çok önemli
lütfen cevap çok zor bir durumdayımmm
cevabı için sizden önce benzer soru soranların durumlarını forumda incelemenizi öneririm.Bildiğim taraflardan birinin boşanmayı istememesinin boşanma sürecini uzattığıdır.Sizin sorunuzun aynısı olmasa pek çok benzeri sitede mevcut onları inceleyiniz.
araştırdım ama bulamadım sanıyorum eylül 15 te üniversiteye gidicem yurtkur başvurumu yapmam lazım ama eşimin durumu beni yarı yolda bırakıyor soyadı engel oluyor babmın soyadıyla istediğim gbii başvuru yapabiliyorum burs almamdada sorun olacak sanıyorum.
Eğer sizin boşanmak için haklı bir sebeniz yok ise ve eşiniz ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyoum derse boşanma kararı verilmeyeceğini düşünüyorum.Öss veya burs için dava tarihinin öne alınabileceğini zanettmiyorum.Umarım hukukçularda cevap yazarlar.
hayır boşanmak için çok sebeb var.darp raporum var eşimin uyuşturu kulladığına dair kan tahlili sonucu var tehdit ettiği içinde mahkeme var delilli ama hala boşamıyorlar
Re: soyadımı değişirmiiiii
Alıntı:
adaletyanlısı rumuzlu üyeden alıntı
9 aydır başanma mahkemem devam ediyor ve bu sürede üniversiteyi kazandım.eşimin soyadı önüme engel çıkarıyor sürekli acaba boşanma aşamasında soyadımı değiştirebiliyormuyum.
ne engeli çıkartıyorki. Şu an eşinizin soyadını taşıyorsunuz. Bunu kullanacaksınız. Boşanınca yeni soyadınızı okula bilidrirsiniz. hepsi bu.
Yurtta kalmak ve burs almak için problem çıkarttığını diğer forumlardaki beyanlarınızdan biliyoruz. Ama herkes sizin yazdığınız bütün notları okumak zorunda değil. Aynı konuyu farklı başlıkta devam ettirmek de forum kurallarına aykırı.
Meseleniz de soyadınız değil, hala evli olmanız.
Kızlık soyadınızı alsanız bile evli olacağınızdan aynı sorunlar çıkacak.
Boşanma davanız iki tarafın iddialarının ve mali durumlarının araştırılması tamamlanıp hakimde kanaat oluşana dek devam eder. Bir de bunun temyiz aşaması olabilir, dua edin eşiniz böyle bir yola başvurmasın.
temyiz aşamasında neler oluyor acaba bilgi verirmisiniz