Sayın avukatlar bu konu birçok kişiyide ilgilendiriyordur
işlerinizde kolaylıklar dilerim. benim sorunum bir arkadaşıma kefil olmuştum bu arkadaşımda 2004 senesinde çeşitli sorunlarla ite kaka bu borcu ödemiş fakat borcu kalmamıştır yazısı almamış. neyse yıl 2008 de bilindiği üzere konut edindirme yardımları ödemesi başladığında bankaya gittim ve hesabımın blokeli olduğu söylendi. blokeyi koyan bankaya gittiğimde benim hesabımdaki paranın borçlu olan arkadaşın hesabına geçirilmiş olduğunu vede borçlu arkadaşın parasıyla birleştirilip alacağa karşılık avukatlık vekalet ücreti alacağı adı altındaki borç hesabının kapatıldığını öğrendim yani benim paramlada bu avukatlık vekalet ücreti kesilmiş. vede borç ödendikten sonra para yetmiş artmış yaklaşık 270 ytl parada içeride kalmış bunuda alabilmem için esas borçlunun imza atması halinde alabileceğimi söylediler. Sorum key hesabıma yatan 1235 ytl dir bu paradan cebime şu ana kadar beş kuruş geçmedi. 270 ytlde artık kim alırsa durumunda sanırım bu 1235 ytl tutarındaki parayı esas borçludan tahsili işinde neler yapabiliriz. bana ekstra maliyeti olurmu?olursa ne kadar olur tahmini. bankadan şu ana kadar avukata danışmadan hiç bir belge almadım. ayrıca unutmadan dosya adliyede değil banka avukatı alacağına takiben kendisi yürütmüş olmalıki dosya bankada varsa izmirli tanıdık avukat önerirseniz sevinirim. Ayrıca banka ve avukatın bu tutumu doğrumu.
Re: Sayın avukatlar bu konu birçok kişiyide ilgilendiriyordur
Kefil olduğunuz için arkadaşınızın borçlarının icra ve avukatlık masrafları için sizin hesabınıza bloke konması doğal.
Sizden tahsil edilen miktar için siz de kefil olduğunuz kişiye icra takibi yapabilirsiniz. Bunun için bu kişinin adresini bilmeli ve mal veya parasını bulmalısınız.
İcra takibi için yapacağınız icra ve avukatlık masraflarını da daha önce hesabınızdan tahsil edilen paraya ekleyerek icra yoluyla tahsil edebilirsiniz.
Sitede avukat önerisi yapılmamakta. Avukat reklamı avukatlık kanununa aykırı.
www.izmirbarosu.org.tr den avukatları bulabilirsiniz.
Avukatın başarısı kefil olduğunuz kişinin tebligat adresinin bilinmesi ve mal veya parasının bulunmasına bağlıdır. Adresini, malını, parasını bulamıyorsanız beyhude bir çaba olacak.
Re: Sayın avukatlar bu konu birçok kişiyide ilgilendiriyordur
cevap için çok ama çok teşekkür ederim adresini biliyorum. ancak kendisi ssk emeklisi olduğundan ( yani emekli maaşına haciz konulamayacağını bildiğimden) sadece ev adresini bilmekle ve evindeki var olan eşyasıyla yetineceğiz sanırım. buda yetermi bilmiyorum sürekli takip altında kalacak anlaşılan. ancak syn avukat eyilik in bir açıklaması kafama takılıyor oda şu
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Takip borçluları takip masrafları ile karşı tarafa yükletilen ve asgari tarifede belirtilen vekalet ücretini alacaklı tarafa ödemek zorundadır. Alacaklı sizi açık ve seçik bir biçimde icra dosyasınıda belirtmek sureti ile ibra ederse harçlar hariç herhangi bir şey ödemek zorunda değilsiniz. Alacaklı ile görüşün
bunu nasıl açıklayabiliriz acaba