Cep telefonunda tehdit edildim
selam beni eski nişanlım oldugundan emin oldugum gizli numaradan beni cep telefonumdan rahatsız ediyor ve hakaret içerikli mesajlar gönderiyor fakat numara eski nişanlımın adına kayıtlı degil benim tanımadıgım birisinin adına kayıtlı savcılıga şikeyet etsem bi sonuca ulaşabilirmiyim teşşekkürler ceza falan alır mı eski nişanlım
Re: Cep telefonunda tehdit edildim
savcılığa dilekçe ile başvurunuz.İletiler delil niteliğindedir. Savcılık gerek görürse telefon dökümlerinizi alır gerekirse dinletmeye alır.
Suç oluşumuna karar verirse '' tehtit'' veya ''hakaret'' ten veyahut ikisinden birden dava açabilir. Suç sabit olursa ilgili kanun maddelerine göre ceza alır.
Alıntı:
olgunatan rumuzlu üyeden alıntı
selam beni eski nişanlım oldugundan emin oldugum gizli numaradan beni cep telefonumdan rahatsız ediyor ve hakaret içerikli mesajlar gönderiyor fakat numara eski nişanlımın adına kayıtlı degil benim tanımadıgım birisinin adına kayıtlı savcılıga şikeyet etsem bi sonuca ulaşabilirmiyim teşşekkürler ceza falan alır mı eski nişanlım
sizi aradığı tarihleri not alın,(dilekçede yazmak için)
msj ların da not alın, savcılığa suç duyurusunda bulunun, msj ları asla silmeyin
savcılık gizli den arayanlarıda tespit eder...
ben şuç duyusunda bulunucam ama beni rahatsız eden eskinişanlım ama numara başkasını üstüne o nası olucak nası ispat edicem eski nişanlımın beni rahatsız ettigini
Orası mahkemenin ve savcının işidir arkadaşım. Numara sahibi ile bir bagı olacak ki o numara ile size ulaşıyor olsun. Ayrıca numara sahibi de zaten itirafta bulunacaktır mahkeme karşısında , bulunmazsa direk suçu üstlenmiş olur. Saygıyla ...
Yalnız öncelikle bir noktaya dikkat edin. gelişmiş mobil teknolojileri sayesinde hiç bir ilgisi olmayan kişiler istedikleri numaradan istedikleri numaraya mesaj gönderebilmektedirler. Savcılığa şikayet edeceğinizi bile bile size böyle mesajlar geliyorsa, o mesajlar aslen yurtdışından başka bir operatorden (veya uydudan) geliyor olabilir. bu durumda şikayetçi olduğunuz kişiye iftira atıyor durumunda bulabilirsiniz kendinizi. Öncelikle bunu doğrulamalısınız. Düşük bir ihtimalde olsa bunun yapılabildiğini bilin.
peki bişey daha sorucam numara nişanlımın deil ama sim kart onun telefonuna takıldıysa ımeı numarasından ispat edebilirmiyim onun aradıgını
Alıntı:
olgunatan rumuzlu üyeden alıntı
peki bişey daha sorucam numara nişanlımın deil ama sim kart onun telefonuna takıldıysa ımeı numarasından ispat edebilirmiyim onun aradıgını
Edersiniz.O kartın o imei'deki telefona takilip takilmadigini tespit edersiniz.
Eski nişanlınızın imei numarasını bilmeniz de takdire şayan.
Siz savcılığa suç duyurusunda bulunun gerisini sizin adınıza halledecektir.