Tebligat Kanununa Muhalefet
Çalışmakta olduğum şirket zor durumda. Geçen yıl oldukça çok icra tebligatı geliyordu. Hiçbirini ben imzalamadım. Hakkımda bir şirket sulh ceza mhk. sinde tebligat kanununa muhalefetten dava açmış, güya şirket taşındı bu adreste böyle bir şirket yok demişim ve memura yalan beyanda bulunup davacıyı zarara uğratmışım. İlk celsede tebligat parçası bana gösterildi, ne benim yazım nede benim imzamdı. 3-4 sayfa el yazımın örneği ve imza örnekleri aldılar kriminale gitti. Kriminalden gelen raporda bazı harflerin tersimleri yönünde benzerlikler var ancak kanıya varmak için daha fazla yazı ve imza örneği lazım yazıyordu. Tekrar mahkemeye gittim bu sefer 10 sayfa yazı ve imza örnekleri verdim. Ben bu dava ile uğraşırken aynı şirketin başka bir tebligat yüzünden sulh cezada aynı şuçlama ile dava açtığını öğrendim. Yeni davanın duruşması 10. ayda. Ben gerçekten böyle bir tebligat almadım ve imzalamadım. Avukatım kriminalden bazen çok farklı raporlar gelebildiğini söyledi buda beni korkuttu. Sormak istediğim kriminalden aleyhime rapor gelirse mahkeme bu rapora kesinlikle uyarmı.? Aleyhime rapor gelirse başka rapor isteme hakkımız olurmu.? ( Avukatım olmaz diyor ). Bu arada postacı tanık olarak dinlendi ve kendisini kurtarmak için tabiki mahkemede tebligatları benim imzaladığımı söyledi. Birde sormak istediğim aynı suçtan farklı sulh cezada açılan bu iki ayrı dava birleştirilemezmi.? Saygılar,
Re: Tebligat Kanununa Muhalefet
Yorumlarınızı bekliyorum.
Avukatınız gerekeni yapacaktır merak etmeyin.
Bu konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. Lütfen.
Kriminalden gelen 2. raporda tebligattaki yazının benim el mahsülüm olduğu yazıyor. Ben kesinlikle böyle bir tebligatı almadım kriminalden nasıl böyle bir rapor çıkar anlamış değilim. Bu durumda bu rapora itiraz edilebilirmi.? Hakim karar verirken bu raporu ne ölçüde dikkate alır.?
Sn alex,
Avukatınız olduğunu söylüyorsunuz. Avukatlık-müvekkillik ilişkisi güven üzerine kurulur. Avukatınıza güvenmek durumundasınız. Eğer güvenmiyorsanız azledin.
Bizim size vereceğimiz cevap avukatınızınkinden daha sağlıklı olmaz. Kaldı ki size avukatınız olduğunu bile bile cevap vermemiz sevgili meslektaşımıza haksızlık olmaz mı?
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sn alex,
Avukatınız olduğunu söylüyorsunuz. Avukatlık-müvekkillik ilişkisi güven üzerine kurulur. Avukatınıza güvenmek durumundasınız. Eğer güvenmiyorsanız azledin.
Bizim size vereceğimiz cevap avukatınızınkinden daha sağlıklı olmaz. Kaldı ki size avukatınız olduğunu bile bile cevap vermemiz sevgili meslektaşımıza haksızlık olmaz mı?
Sayın Mehmet Bey,
Çok haklısınız ancak uzunca bir zamandır maddi sıkıntılarımdan ötürü avukatıma ödeme yapamıyorum, o yüzdende telefon açmaya cesaret edip soramıyorum büyük ihtimalle duruşmalara kendim gireceğim. Sormamdaki amaç oydu. Yinede teşekkürler.
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Mehmet Bey,
Çok haklısınız ancak uzunca bir zamandır maddi sıkıntılarımdan ötürü avukatıma ödeme yapamıyorum, o yüzdende telefon açmaya cesaret edip soramıyorum büyük ihtimalle duruşmalara kendim gireceğim. Sormamdaki amaç oydu. Yinede teşekkürler.
Sizi anlıyorum...:)
Tebligat kanununa muhalefet suçu şikayete bağlı bir suçmudur.? Şikayetçi şikayetinden vazgeçerse dava düşermi.?