Kredi kartı borcundan dolayı takip adli sicil kaydında görülür mü?
Merhabalar Öncelikle Söle Anlatıyım Benim kredi kartı borcum var ödeyemiyorum. Ödeyemiyorum işe girmem için temiz kagıdı almam gerekiyo borcum 2 senelik bir borc polis gbt de cıkmıyor orda cıkarmı ? die sorcaktım İlginiz için şimdiden tesekkür eDerim.
Re: Kredi kartı borcundan dolayı takip adli sicil kaydında görülür mü?
Alıntı:
mustafa_yildiz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Öncelikle Söle Anlatıyım Benim kredi kartı borcum var ödeyemiyorum. Ödeyemiyorum işe girmem için temiz kagıdı almam gerekiyo borcum 2 senelik bir borc polis gbt de cıkmıyor orda cıkarmı ? die sorcaktım İlginiz için şimdiden tesekkür eDerim.
Cıkmaz merak etme.:)
Alıntı:
mustafa_yildiz rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle forum kuralları gereği gibi böyle büyük boyutta yazmamanız gerekiyor.
Sorunuza gelince temiz kağıdı dediğiniz şeyle adli sicil kaydını kasdediyorsunuz herhalde.Borcundan dolayı -şu anda taahhüdü ihlal suçu dışında-O da icra takibi yapılmış ve borçlu tarafından taahhüd verilmişse-borçlu ceza almaz.
Sanırım hakkınızda icra takibi yapılmadı.Bu durumda endişeleneceğiniz bir şey yok şu an için.
Avukatınızdan bu konularda profosyonel yardım istemeyi ihmal etmeyin.
2006 kredi kartım avukata gitmeden ödedim ama adım karalisteye geçmiş .bununla ilgili ne yapabilirim
Alıntı:
ktu80 rumuzlu üyeden alıntı
2006 kredi kartım avukata gitmeden ödedim ama adım karalisteye geçmiş .bununla ilgili ne yapabilirim
Hiç bir şey yapamazsınız.Bildiğim kadarıyla 5 sene kadar kara listede kalınıyor.
Çok özür dilerim tabii ki siz daha biliyorsunuz ama bu sürenin 3 ay` a düştüğünü duymustum, ne kadar doğru bilmiyorum :)
Merkez bankası kayıtlarından kapanmış borçlara ilişkin kayıtlar 5yıl sonra silinir.
KKB A.Ş.( Kredi Kayıt Bürosu) kayıtlarından ve bankaların kendi kayıtlarından ise tamamen silinme diye bir durum yok ne yazık ki.
Cevap: Kredi kartı borcundan dolayı takip adli sicil kaydında görülür mü?
Yasaklı listelerine giren kişiler Merkez bankasından 5 yıl süre içinde ödeme yapıldığı ve borcun tamamıyla kapatıldığı görüldüğü takdirde silinir.Fakat tüm bankalar aynı politikayı izlememektedir.Silinen kayıt KKB ve BKM'de halen görülmekte olduğundan bankaların çoğunluğu hatta hepsi müşteriye kart veya kredi vermekten kaçınırlar.Bu durumlar da baze bankalar insiyatif kullanabilmektedirler tamamıyla bankanıon takdirinde.Bilmektesiniz ki Sicil Affı denen geçici kanun çıkarıldı 3 ay zaman tanındı.Bu yasada atlanan husus silinen merkez bankası kayıtları, kimseye pekde olumlu şans getirmemektedir.
ADLİ SİCİL kaydıyla tamamen alakasız bir durumdur.Rahat olabilirsiniz.
KKB:Kredi Kartları Bürosu
BKM:Bankalar Arası Kart Merkezi
İyi Çalışmalar
Cevap: Kredi kartı borcundan dolayı takip adli sicil kaydında görülür mü?
kkb : kredi kartları bürosu değil, kredi kayıt bürosu