Aptallığın Böylesi de Olur mu Demeyin
Sayın Hukukçular,
2006 yılı sonunda bir ticari ilişki neticesinde şirket olarak verdiğimiz ( Bir kişiye sıra çekler ) toplamda 87.844.-YTL çekimizi ödeyemedik ve arkalarını verdiğimiz kişi yazdırdı ve icra takibine geçti. Hacze geldiklerinde ( 12.01.2007 ) 87.844.-YTL lik borca karşın karşı tarafın avukatı ile anlaşıp protokol yaptık ve 120.000.-YTL lik sıra senetler düzenledik. Protokolde senetler ödendiğinde icra dosyasının kapanmış olacağı detayları ile yazıyordu. Biz senetleri elden ödeyip hepsini teslim aldık. Senetlerin aslı ve protokol bizde mevcut. Ama nasıl olmuşsa protokolde yazan icra dosyasına ( Çeklerle ilgili ) ayrıca peyder pey 84.000.-YTL ödemişiz. Yani sizin anlayacağınız 87.844.-YTL ye karşın biz 204.000.-YTL ödemişiz. Neyse, aradan zaman geçti istanbullu alacaklının çekleri keşide eden 2 ortağa karşılıksız çekten dava açıldı. Dava halen devam etmekte bizim afedersiniz ama salak elemanlarımız protokolü ve ödenen senetleri unutup şirketimizin ödendiğinden haberi olmadan ayrıca icra dosyasına ödediğimiz 84.000.-YTL lik makbuzları ceza mahkemesine delil olarak sunuyorlar. 87.844.-YTL lik icra dosyasına 84.000.-YTL ilave ödeme ( Çek tazminatı ve bu güne kadarki faiz vs. bu hesabın çinde yok. ) Şirket yetkilileri protokol ve geri alınan senetleri ceza mahkemesine ek delil olarak sunup bu borcun protolle ödendiğini, senetlerin geri alındığını, ayrıca dosyaya 84.000.-YTL ödendiğini belirtip mahkemeye sunacaklar. Sizce mahkeme sonradan sunulan protokol ve senet fotokopilerini dikkate alırmı.? Bu durumda toplamda ödenen 204.000.-YTL karşılığı ceza davası düşermi.? ( Yani 204.000.-YTL lik toplam ödeme tutarı 87.844.-YTL lik toplam çek bedelinin 2006 sonundan bu yana çek tazminatı, faiz,..vs karşılarmı.? ) Görüşlerinize ihtiyacımız var.
Teşekkürler.
Re: Aptallığın Böylesi de Olur mu Demeyin
Lütfen değerli yanıtlarınızı bekliyorum. Acaba forumumu yanlış yazdım.?
Aptallık değil de acemilik diyelim. Böyle önemli bir konuda hukuki yardım almamakla hata etmişsiniz. Belgelerinizi mahkemeye sunun. Eğer kabul edilmezse, menfi tesbit davası açmanız gerekecektir. Fazla ödediğiniz para için de istirdat davası açmalısınız.
Ragıp Bey,
Alakanıza çok teşekkür ederim. Avukatımız var. İcraya ödediğimiz rakamla ilgili karşı tarafın avukatı ödemeleri icra dosyasından düşmediği için icra hukuk hakimliğinde davamız devam ediyor. İcra hukuk hakimliğine ödediğimiz tüm makbuzları sunduk. Bu durumu ceza mahkemesinede bildirdik. Ceza mahkemesi ara kararında bu davanın sorulmasına karar vermiş. Ancak daha sonra dediğim gibi yapılan yazılı protokol gereği biz bu borcu zaten ödemişiz ve senetlerde bizde. Şimdi avukatımız bu protokol ve senetlerin örneğinide ceza mahkemesine sunacak. Biz bu durumda ceza davası düşermi diye avukatımıza sorduk ancak oda bilemeyeceğini söyledi. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Sizce mahkeme hem icra hukuk hakimliğinde devam eden davayı ve sunulacak yeni protokolü dikkate alıp ceza davasını düşürürmü.?
Saygılar,
Protokol fotokopisi, senetlerin fotokopisi, senetleri karşı tarafın aldığına dair imzalı tediye makbuzu fotokopilerini nöbetçi asliye ceza mahkemesi kanalı ile ilgili mahkemeye gönderdik. Sizce mahkeme bunları ve önceden yaptığımız mükerrer ödemeleri dikkate alıp ceza davasını düşürürmü.? Lütfen cevap verin. Bu konuda avukatımız bir yorum yapamıyor.!
Cevap verebilirseniz çok memnun olurum.
Başımıza gelen bu üzücü duruma benzer ne yargıtay kararı bulabildim nede internette benzer bir konuya rastladım. Avukatımızda bu konuda hiçbir yorum yapamıyor. Sizce bu davanın sonucu ne olabilir veya daha neler yapabiliriz.? Bir iki avukata daha danıştım ancak sık karşılaşılan bir durum olmadığı için yorum yapamadılar. Bütün belgeleri mahkemeye sunduk.