Binada sigorta ve tapu sorunu
Toprak sahıbı ve mutahıt kendı aralarında anlasmıs, kat karsılıgı kacak bır bına yapmıslar.Muteahhıt kendı payına dusenı noter sozlesmesı ıle satmıstır.Bınaya gırenlerın de toprak sahıbı elektrigi su dogalgaz gıbı. faturaları ustlerıne vermıstır.Ben de muteaahıttın sattgı ılk kisıden daıreyı noter sozlesmesı ıle toprak sahıbı ve muteaahıt gozetımınde daıreyı aldım.4sene oldu daıre alalı hala toprak hıssemı bu kısılerden alamadım.Muteaahıt ve toprak sahıbınden tapumu ıstedigım halde sıgorta parasını odemedgı için muteaahıt benden bu ıkı sahıs bırlıkte olup benden sıgorta cezası prımı talep edıyorlar.Apartmanda 18 daıre sahıbınbden bu parayı odemelerını talep edıyorlar.Aldıgım sahsın belgesınde sadece tapu ve vergı masrafları odenmesı yazıyor.Hukukı durum ne olur ?Ne yapmam lazım?Bu parayı odemelı mıyım yoksa ne yapabılırım?Bılgınıze.
Lütfen yazım kurallarına uymaya özen gösterin!
Re: Bınada sıgorta ve tapu sorunu
Moralinizi bozmayayım ama ;Noterden satış vaadi sözleşmesine dayalı konut almak büyük hata.Neyse bu hataya düşmüşsünüz bir kere.:(
Binanın kaçak olduğunu nasıl anladınız.
İnşaat ruhsatı mı alınmamış ?
Bahse konu ödenmemiş sigorta primleri : Eğer daireyi "kaba" halde aldıysanız
(yani tamamlanmamış) ve ince işlerini siz yaptırdıysanız (örneğin,ince sıve,fayans v.b gibi yer döşemeleri .....) bu işler için çalıştırmış olduğunuz işçilerin sigorta primlerinin ödenmiş olduğunun belgelenmesi gerekiyor.Ödenmemiş ise ceza tahakkuk ediyor. Sizden istenen sigorta pirimi buna uyuyormu?
Insaat ruhsatı da alınmamıs.daıre kabadan baskası almıs yaptırmıs.ben yapılı aldım.Insaat ruhsatı alınmadıgı için bına yapılırken calısan işçiler sıgortasız calıstıgı için sıgorta cezası var.imar parası odenmıs ama cezası var.af çıkmıs belgelerde ev gozukuyor ama tapuda gozukmuyr.o cezayı odemelımıyım ne yapmalıyım.lutfen yardımcı olun.
Alıntı=şirinayça
....... sıgorta cezası prımı talep edıyorlar.Apartmanda 18 daıre sahıbınden bu parayı odemelerını talep edıyorlar.................................................
Diğer 18 daire sahibi bu işe ne diyor ?
18 kısı odeyelım tapumuzu alalım dıyorlar.vermeyenlerınkınıde toprak sahıbı vercekmıs.vermeyenlerın tapsunu serh koydurcakmıs.acaba bız verdık dıyelım toprak sahıbı topragın hepsıne serh koydurup tapumuzu vermese dıye korkuyrum.parayı verenlerın tapusunu vermeme gıbı bır durum olabılır mı.
Alıntı:
şirinayça rumuzlu üyeden alıntı
18 kısı odeyelım tapumuzu alalım dıyorlar.vermeyenlerınkınıde toprak sahıbı vercekmıs.vermeyenlerın tapsunu serh koydurcakmıs.acaba bız verdık dıyelım toprak sahıbı topragın hepsıne serh koydurup tapumuzu vermese dıye korkuyrum.parayı verenlerın tapusunu vermeme gıbı bır durum olabılır mı.
Bence ,18 kişi birlik olup hareket edin. Nasılsa parayı ödemeyi kabullenmişsınız.Hepinizi birden bir defa daha aldatmayı göze alamaz herhalde.İşi hukuku yönden takip etmesi için bir avukatın danışmanlığına müracaat etmek herhalde en sağlam yol.