Tecil ve yurt dısında calısmak
Aslında biraz karışık bir konu sorularıma parça parça cevap buldum ama toparlayamadım eğer böyle bir konu daha önce açıldıysa özür dilerim.
Ben 27.03.1983 dogumluyum 2003 de üniversiteye başladım ancak bitmedi ve kayıt yeniliyicem eylul ayında. şubat ayında yurt dısına cıkıcam vizede problem yaşamamk için ordaki arkadaslardan daveti aldım ve aynı zamanda bu ülkeden 1-2 iş yeriyle gorustum olumlu yanıtlar aldım görüşmek için bekliyorlar ilk gidişim davetiyeli turist vizesi olucak ancak bunun süresi 3 ay. daha sonra baktıgım zaman polonyada çalışma vizesi 6 ay ile 1 yıl arası benim sormak istedigim vize bitiş tarihlerinde türkiyeye giriş çıkış yapmamda bir sorun olurmu çünki ilk vizelerde 1-2 defa giriş cıkış yapmam gerekiyormuş bu 6 aylık vizeler bana tecil olarak yararmı ve aklımda olan orda çalışma süremi 3 yılı doldurup paralı 21 gün askerlik yapmak istiyorum tek korkum ordan ülkeme giriş çıkış yaparken askere alınmak bu konuda bilgileriniz için şimdiden cok teşekkürler..
Re: tecil ve yurt dısında calısmak
Bildigim kadarıyla paralı askerlik oyle her istendiginde olmuyor. Hukumet tarafından olaganustu ve gecici yasa çıkarılması gerekiyor. Mesela son paralı askerlik Yalova - Golcuk depremi nedeniyle halkı maddi yardıma teşvik ve askerlik vergisini kişinin de özellikleri dogrultusunda (yaşama alanı gini) maddi vergiye dönüştürmeydi. Su an paralı askerlik uygulaması hâla dewam ediyor mu öncelikle işe bunu ögrenmekle başlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca askerlikten bu kadar korkmanıza da gerek yok herkes yapıyor. :)