Eğitim programı tutarı iadesi ?
Merhabalar
konuyla ilgili başlık aradım ama bulamadım
Ben 14.02.2008 tarihinde bir eğitim programına yazıldım
daha sonra sözleşmedeki maddelerden kayıt dondurma yapmalarını istedim gerekçe olarak ta maddi imkansızlık gösterdim 1 yıl içinde eğitimi tamamlamam istendi
şimdi ödediğim ücretin geri ödenmesini istiyorum fakat ödeyemeyeceklerini söylüyorlar
sözleşmede bununla ilgili madde de ödenen ücretten %25 organizasyon ücreti ve katıldığım eğitim eğitim saatlerinin kesileceği yazılıyor
kurs 4 ay sürüyor ve ben 2 hafta gittim
daha önce ödediğim ücretin iadesini istediğimde nerdeyse yarısını keseceklerini söylemişlerdi şu an onu da demiyorlar direk iade edemiyoruz diyolar
açıkçası şu an maddi durum daha kötü ve paraya ihtiyaç var malum ihtiyaç kredileri insana çektiriyor
bununla ilgili bir şey yapabilirmiyim sormak istedim
ilgilenen kişiye şimdiden teşekkürler
Re: Eğitim programı tutarı iadesi ?
Alıntı:
teterke rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
konuyla ilgili başlık aradım ama bulamadım
Ben 14.02.2008 tarihinde bir eğitim programına yazıldım
daha sonra sözleşmedeki maddelerden kayıt dondurma yapmalarını istedim gerekçe olarak ta maddi imkansızlık gösterdim 1 yıl içinde eğitimi tamamlamam istendi
şimdi ödediğim ücretin geri ödenmesini istiyorum fakat ödeyemeyeceklerini söylüyorlar
sözleşmede bununla ilgili madde de ödenen ücretten %25 organizasyon ücreti ve katıldığım eğitim eğitim saatlerinin kesileceği yazılıyor
kurs 4 ay sürüyor ve ben 2 hafta gittim
daha önce ödediğim ücretin iadesini istediğimde nerdeyse yarısını keseceklerini söylemişlerdi şu an onu da demiyorlar direk iade edemiyoruz diyolar
açıkçası şu an maddi durum daha kötü ve paraya ihtiyaç var malum ihtiyaç kredileri insana çektiriyor
bununla ilgili bir şey yapabilirmiyim sormak istedim
ilgilenen kişiye şimdiden teşekkürler
Sanırım imzalamış olduğunuz sözleşmede konu zaten açıkça belirtilmiş. Yani ilgili maddede cayma durumunda nasıl bir yol izleneceği ve kesinti yapılacağı oranlarıyla yazılmış. Lafla olmaz bu işler. Sözleşmedeki hükümler neyse aynen uygulanması lazım. %25 kesinti denmişse o zaman kesilir ve kalanı size ödenir. Hiç ödenmez diye bişey yok. Tabi imzaladığınız sözleşmeyi göremediğim için kesin yorum yapamıyorum. Ancak genel olarak sözleşmelerde tarafların menfaatini olumsuz etkileyecek haksız şartlar varsa o sözleşme geçersiz kılınabilir.
Çözüm alamazsanız konuyla ilgili olarak tüketici sorunları hakem heyetine başvurun.
Re: Eğitim programı tutarı iadesi ?