Şimdi hem geç oldu hem uzadı bitireim hızlanıp.
Alıntı:
3- Cinci hoca ya da medyum gibi sözde şifa dağıttığını söyleyerek halkı aldatan düzenbazlara rastlamak mümkün değilmiş… Çünkü bu davranışlar ağır bir suç sayılırmış ve cezası da ölümmüş!... (Türkiye’de ise, medyumlar, cinci falcılar Ankara’nın merkezine dükkân açmışlardır, levhaları bile var, merak eden varsa gelsin göstereyim
Herhangi bir şey söylenemeyecek kadar doğru. İslama aykırılığı bir yana bunlara inanan bunlardan medet umanların akıl ve zekalarından şüphe etmek gerekir diye düşünüyorum. Anca ortalama ilk oklul dört ortalamasını tutturan ülkemiz için acı ama gerçek... İşin gırgırı bu bizim eski geleneklerimizde de yok . Medyum memiş olsa olsa şaklaban olurdu eski Türk geleneklerine göre belki orta oynunda da ibiş olur du Keto ile birlikte ama şimdi tirilyonerler en azından kendilerine yaramış... Yazık...
Alıntı:
4- Peygamberimize ait olduğu söylenen Sakal-ı Şerif, Hırka-i Şerif gibi ziyaretler de yokmuş… Çünkü böyle ziyaretler gericilik ve şirk (Allah’a ortak koşmak) sayılırmış!... (Bizde nasıl?)
Sakal ı şerif haricinde hırka i şerif kabul gören bir durumdur. Çünkü kutsal emanetlerden çıkmıştır. Sakal ı şerif tamamen din dışıdır ancak neden şirk demiş anlamadım. Hiç kimse sakalı Allah a eş tutmuyor ona eş görmüyor. Kaldı ki zamanında islam peygamberi ''tapınma'' olmasın diye resmini bile yaptırmamış iz bırakmamışken Türkiye ye hiç gelmemesine rağmen 1280 adet sakal telinin Türkiye de olması başka hiç bir ülkede olmaması ilginç. Aslında bence ortada bir şarlatanlık var . Bunlar çok kolay tespit edilebilir amma sanırım onun için zaman maalesef çok erken. Ama ben bu sakal tellerine yapılacak test sonuçlarını merak ediyorum .
Alıntı:
5- Suudi Arabistan’da, nazar boncuğu, at nalı, geyik boynuzu, üzerlik ve muska gibi alametler (simgeler) yasakmış... Çünkü bunların taşınması ve takılması gericilik ve şirk sayılırmış!.. (Bunlar ne ki, Anadolu’da binlerce hurafeci muska, fal vb adı altında halkımızın ümitlerini sömürmekte. İneklere muska takan bile var
İslam kültürüne ve geleneğine kesin aykırı ancak yukarıda da belirttiğim gibi bunun bir kısmı bizim eski geleneklerimizden kalma alışkanlıklar. Gene büyük çoğunluğun bunu şirk olarak taktığını sanmıyorum. Ancak medet umuluyorsa o zaman tehlike çanları çalmakta demektir. Ve maalesef ülkemiz o yöne itilmektedir.
Alıntı:
6- Nurculuk, Nakşîlik, Fethullahçılık vb. gibi sonradan ortaya çıkan tarikatlar bulunmadığı için; doğal olarak bunların şeyhleri, müritleri, cemaatleri de yokmuş…Çünkü İslamiyet’te mezhepler dışında, tarikatlara yer verilmediği için bunların taşınması ve takılması gericilik ve şirk sayılırmış!... (Türkiye’de ise, ne tahsilleri, ne bilimsel bir çabaları olmamış, laik devletle kavgalı Said-i Nursiler, Fethullahçılar, Nakşîler daha bilmem daha nice din çıkarcıları baş tacı ediliyor. Ama Fethullah Gülen’in başka ülkelerdeki okulları, dinsel amaçlı tavrı sezildiği için yavaş yavaş kapatılmaya başlamış (Rusya, Türkî Cum. )
Güzel yurdum için en tehlikeli bölüm. İşte şirk din dışılık batınlık hile sahtekarlık dn ile aldatmak dinciliğin olduğu bölüm tam da burası. Zaten Feto nun suudi arabistan a İran a gitmesi girmesi yasak girdiği an öldürülecek onu oda biliyor. BÜyük din alimi!!! hacı dahi olamadan ölüp gidecek .Burada diyanete devlete ve gerçek öğretmen ve aydınlara büyük görev düşmekte. İşte bunlar kişilerin gerçek anlamda okumasını Kur'an ı öğrenmesini istemeyen yobazlar insanların kanlarını emen sülükler dini sömüren aşağılıklardır. Kendi saçma sapan akla zarar kitaplarını din diye okutan Allah la dinle insanları kandıran bu zavallılar aynı zamanda kendilerinde din adına ölüm yetkiside bulan canavar katillerdir. İnsanlara bu kişilere inanmanın din dışı olduğu çok geç olmadan anlatılmalıdır. Fakirlik ve cehaletle beslenen bu pislik yuvalarına dur denmelidir yarın çok geç olmadan.
Alıntı:
7- Suudi Arabistan’da kız öğrencilerin eğitim gördüğü İmam Hatip Liseleri yokmuş… Çünkü İslamiyet’te kadından imam olmayacağı için, kızların bu okullarda eğitim görmeleri yersiz ve komik karşılanırmış. (Türkiye’de İmam hatiplerin bu denli ihtiyaçtan fazla olması, devleti dinsel kurallara oturtmanın çabasından başka bir şey değildir. Acaba Avrupa’da bizdeki gibi, her vilayette İncil Hatip Liseleri, papaz hatip liseleri var mıdır? Kesinlikle yoktur.)
Pek doğru olmayan çarpıtılmış bir yaklaşım. Arabistan da din eğitimi zorunludur zaten o yüzden özel bir imam hatip lisesine ihtiyaç yoktur. Kaldıki yukarıda kendiside belirtmiş Arabistanda imam müezzin yoktur neden okulu olsun ? Ancak çeşitli şehirlerde İslam Yüksek Okulları mevcuttur. İslamiyete göre kadından imam olamaz bilgisi yanlıştır. Kadından imam olur ve tarihte de olmuştur. Ancak cümle kendi içinde de çelişik o da ayrı . Çünkü başlangıçta arabistan da imam yoktur diyip okulundan söz etmek olacak iş değil ... Ancak Türkiye'de de gereğinden çok ama çok fazla imam hatip lisesi olduğuda tartışılmaz bir gerçeklik taşımaktadır. Avrupada İncil hatip veya Papaz hatip lisesi olamaz onlada RUHBAN okulları var. Hatta biriside kapalı olmasına karşın Heybeli Ada İstanbul'da bulunmaktadır. Kaldı ki bu hususta Hıristiyanlık la islamı karşılaştırmak abestir. Çünkü islamda imamet diye bir sınıf bulunmamakta tanrı ile kul arasında kimse bulunmamaktayken Hıristiyanlıkta inançları gereği ruhban sınıfı vardır. Çok mantıksız ve tersiz bir karşılaştırma.
Alıntı:
8- Suudi Arabistan’da mescit, cami gibi ibadet yerleri bünyesinde dükkan ve marketlerin açılmasına izin verilmezmiş.. Çünkü bunlara izin vermek, dinin ticarete alet edilmesi sayılırmış!... (Bizde büyük camilerin altı dükkân ticarethanelerle dolu)
E ne diyeyim !! Rekabetten yapılan camilerin olacağı buydu. Diyanet bile isyan etmekte bizdeki camii sayısına.