Merhaba.Warez içerik taşıyan bir websitem vardı,birisi şikayet ettiğini söyleyip mail attı bugün.Eğer gerçekten şikayet etmiş ise ,bunun cezası nedir ? Suçmudur ?
Printable View
Merhaba.Warez içerik taşıyan bir websitem vardı,birisi şikayet ettiğini söyleyip mail attı bugün.Eğer gerçekten şikayet etmiş ise ,bunun cezası nedir ? Suçmudur ?
telif hakları ihlalidir.
çok ağır ceza yaptırımı vardır.
hapis cezası nadiren de olsa, para cezaları çok ciddidir.
sitenizi derhal kapatın,içeriğini silin, kullandığınız hosting den de dosyalarınızı silin.
Ama dosyaları kendi sunucumda bulundurmuyorum,ortalıkda binlerce warez sitesi var onlar neden kapatılmıyor?
Suçu bilmemek veyahut suçluları örnek göstermek, sizi savcılıkta ifade verirken kurtarmaz.
birçok site olabilir, zamanla bir çok site yavaş yavaş kapatılıyor.
bir çok türk ve yabancı torrent siteleri ya kapatıldı, yada DNS lerden yasaklandı.
bildiğiniz gibi torrent siteleride dosyaları sunucuda barındırmaz, ama bu suça ortak olmadıkları anlamına gelmez.
Evet biliyorum birçok mp3 sitesi kapatılıyor ve bir çok warez siteside kapatılıyor ama hiç hapse gireniyle karşılaşmadım yada para cezası alanıyla.Sadece kapatılıyorlar öyle değil mi ?
davalar oldukça uzun sürebiliyor. site kapandıktan sonra 2-3 ayda ceza almıyor bazen,bilirkişi incelemeleri uzun süren davalar v.s. yıllarca sürebilir.
genel olarak bu tür davranışlar para cezasına carptırılıyor,o cezaları ödemezseniz genel olarak hapis cezası söz konusu olma ihtimali oluyor.
teşekkür ederim verdiğiniz yanıt için.
Avukat mısınız? siz daha önce bu tarz dava açtınız mı yada bu tarz savunmalarda bulundunuz mu? bu alanlarda ne kadar hakimsiniz? Sizi Av. olarak seçebilir miyiz?