Boşanmada nakit paylaşımı
3 yıllık evliyim..1 aydır ayrı yaşıyoruz,boşanmak üzereyiz.Bankada üzerime kayıtlı bir miktar para var.İkimizde çalışıyoruz ancak benim maaşım eşimin 2 katı.Bu paranın paşlaşımı nasıl olur?Edinilmiş mal katagorisine mi giriyor,yani yarı yarıya mı olacak.
teşekkürler
Re: Boşanmada nakit paylaşımı
Çalışmanız sonucunda (maaş, prim, ticaret gelirleri), kira, faiz, hisse senedi, tahvil, bono vs. gelirlerinden elde ettiğiniz birikim boşanma halinde yarı yarıya paylaşılır.
Başkası tarafından bağışlanan, miras kalan, piyangodan çıkan mal ya da para
(karşılıksız kazandırma) kişisel maldır.
Babanızdan kalan evin kendisi kişisel malınızdır, ondan evlilik sırasında 2002 yılından sonra elde ettiğiniz kiradan yapılan birikim ortaktır. Bu kiranın bankadaki faizi de ortaktır.
benim de böyle bir durumum var,ancak eşim benim bankada param olduğunu bilmiyor,zaten boşanmamızda muhtemelen gıyabında boşanma türü birşey olacak çünkü kendisi yurtdışında ve buradaki dava umurunda bile değil.eşlerden biri talep etmesede mahkeme bankadaki parayı araştırıp yarı yarıya paylaşılacaktır gibi bir hüküm verir mi acaba?
Bende öğrenmek istiyorum parayı karşı taraf talep etmesi gerekiyor mu yoksa mahkeme araştırıp direkt yarıya bölüyor mu?
Bilmesi değil ama karşı tarafın talep etmesi lazım.
Herkese merhaba,
Yargıtay 2 Hukuk Dairesi' nin 3.4.2001 tarihli 2001/5235 karar sayılı kararını bulamıyorum. Esas numarası büyük ihtimalle 2000/14831 ama 2001/14831 de olabilir. Karar benim için çok acil ve önemli. İçtihat programlarında bulabilen olursa, gönderirse çok sevinirim..Şimdiden çok teşekkür ederim..
aynı şekilde dava devam ederken alınmış bir konut,karşı taraf herhangi birşey talep etmezse bende kalabilir mi?ilerde satılırken artık boşanmış olsanız dahi eski eşin imzası/rızası gerekiyor diye birşey duymuştum..