Avukat ücretinin karşı tarafdan istenmesi
merhabalar... 2007 mart ayında 3 aylık eşim tarafından evi terketmesinden sonra boşanma davası açıldı. mahkeme 2008 şubatta lehime sonuçlandı,şu an temyizde. sormak istediğim konu şu: karşı tarafdan benim avukat masrafımı nasıl talep edebilirim,ayrı bir dava mı açmam lazım,bilgilendirirseniz sevinirim.. teşekkürler
Re: avukat ücretinin karşı tarafdan istenmesi
Alıntı:
karşı tarafdan benim avukat masrafımı nasıl talep edebilirim
Edemezsiniz.
Neden edemem peki açıklarmısınız?
Talep edebilirsiniz elbette,ama alamazsınız.
Neden?Çünkü böyle bir uygulama yok.
Re: Avukat ücretinin karşı tarafdan istenmesi
şunu söylemek istiyorum.. mahkemeyi şimdilik ben kazandım,kusursuz olduğum ispatlandı, o halde neden alamıyorum?
Karşı taraftan rica edin,öderse alabilirsiniz.Başka bir yolu yok.
Alamazsınız çünkü böyle bir şey yok.
Karşı taraf sadece açtığı davayı kaybetti,sizin avukatınıza ödenmek üzere vekalet ücretine karar verilmiş ise onu avukatınıza öder, mahkeme giderlerini öder,avukatınızla anlaşmış olduğunuz ücreti avukatınıza siz ödersiniz.Bu ödediğiniz ücreti de herhangi bir yerden alamazsınız.
Dava sırasında talep edilen "karşı avukatlık ücreti" kaybeden tarafın karşı tarafın avukatına ödeyeceği bir paradır.
Bir kişi boşanma davası için bir avukatla 2000 YTL'ye bir avukatla anlaştı diyelim. Bunu kendi avukatına öder. Davayı kazanırsa avukatı karşı taraftan "karşı avukatlık ücreti" adı altında mahkemenin belirlediği 450 YTL gibi bir paraya daha hak kazanır. (Karşı avukatlık ücreti müvekkille anlaşılan ücrete göre çok daha az bir rakamdır.)
Yani kazanan avukat her iki taraftan para almış olur.
Kaybeden avukat kendi müvekkilinden alır.
Kazanan tarafın avukatı yoksa karşı avukatlık ücreti de olmaz.