Lisans sonrası tecille ilgili
Merhaba arkadaşlar
1986 doğumluyum.. 2008-haziran itibari ile lisans mezunu oldum..Şimdi süreç nasıl işleyecek ?
- yedek subay sınavları ve 2 yıllık tecil hakkının kullanımı ile ilgili yardımcı olurmusunuz. ( henüz elime yoklama yada askerlikle ilgili bi evrak gelmedi, ancak sigorta falan iptal olduğu için, yoklamanında gelmesi yakındır )
Re: Lisans sonrası tecille ilgili
diploma aslı ile askerlik şubene git
2 yıl tecil ettir
hepsi bu....
teşekkür ederim bu kadar basit mi..yoklama, askeri hastane falan ?
Alıntı:
mtuncer2 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim bu kadar basit mi..yoklama, askeri hastane falan ?
Keşke basit olsa aslında pek birşey yok ama eleman yetersizliği ve işlemini yaptıracak aday fazla olunca kabir azabından beter oluyor.
2 hafta önce bende tecil işlemi yaptırdım.
Salı x Askerlik Şubesini gidip evrekları verdim,yabancı şube olduğumdan ertesi gün cevap gelir dendi.
Çarşamba faksın cevabı gelmiş orada doldurduğum formaları ve benden istenen evrakları görevli memura verdim tabi sıram geldiğinde...İşlemleri yaptırdığımda saat 12:00 idi.Haydarpaşa Askeri Hastanesine gitmem gerektiği söylendi ama şu vardiki burası öğlene kadar yedek subay adayını muayene ediyordu.
Perşembe Haydarpaşa Askeri Hastanesine gidip o mahşeri kalabalığı aşıp listeye ismimi yazdırdım, yazdırdım ama ben yeni listede 36.sıradayım daha dünden kalan 50 kişi var ve tek doktor...
Cuma erkenden gene Gata'daydım.Benden önceki listeden 5 kişi kalmış benim liste olmuş 90 küsür.Ne oluyoruz deyip mevcut doktora durumu izah ederek iki doktorun daha muayene yapmasını sağladık.10 kişi almaya başladılar sisteme girşi yapıp rahatsızlığım olup olmadığını sordular.Benim boy 1.83 kilo 85 hal böyle olunca çoğu arkadaş gibi beni dahiliye sevk etti.Burda da büyük uğraşlarla yüzüme bile bakmadan yapılan muayene sonucu işimi bitirdim.Kaşelerimi yaptırıp tecil işlemimin yapılaması için şubenin yolunu tuttum saat 12:30...
13:10 da şube kapısındaydım gene kalabalık.Neredeyse bayılmak üzereyim temmuz güneşi fena:)
Dondurmalarını yiyerek gelen memur arkadaşlar sağolsunlar 16:30 da işimi halleti bende rahat bir nefes aldım ama 17:00 de şube kapanacaktı ve sırada bekleyen yaklaşık 20 arkadaş vardı...
Umarım sen bunları yaşamazsında işini kısa sürede halledersin arkadaşım.