İş kazası - durumum çok kötü
merhabalar ben bir pide salonunda tezgahtar olarak çalışmaktaydım motorize olarak dışarıyada servis yapıyordu iş yerim motorcunun işi bırakmasıyla ben ehliyetsiz olarak paket servisine başladım ve 27.02.2008 tarihinde bir kaza geçirdim sağ ayağım bileğimden kırıldı ve çok zor günler geçirdim hala geçiriyorum ayağım alçıda 6ay olacak patronum son 2 aydır benimle ilgilenmiyor hastane masraflarınıda ben ödüyorum benim sormak istediğim sigortasız çalışıyordum nasıl bi hak talep edebilirim nasıl bir yol izleyebilirim.
Kaza yaptığım yerin karsısında karakol vardı ve kimliğimi alarak bişeyler yaptılar hastanede ifade aldılar ama ben iş kazası olduğunu söylemedim iş göremez raporum falan yok ama 6ay ayağımın üstüne basamayacağım ilk günden söylendi bana lütfen beni aydınlatın
şimdiden ilginize teşekkür ediyorum
cevaplarınızı dört gözle bekliyor olacagım:(
Re: iş kazası ==> durumum çok kötü lütfen yardımcı olun
kardeş çok geçmiş olsun ama yaptığın iş dolayısıyla neden sigortalı olmadan çalıştın onun muhasebesini bir yap.Yapacağın tek şey iş hukuku alanında uzman bir avukatla irtibata geçmen o işyerinimahkemeye verebilirsin sigortasız çalıştığına dair ama ispat yükü sana ait işyerinde diğer çalışanlarında senin orda çalıştığına dair şahit olması gerekir.
Re: İş kazası - durumum çok kötü
valla onun hesabını yaptım 6ay. hatamın farkındayım yanlız şöyle bi sorun var bir kişi çalışıyordu yanımda o da askere gitmek için memleketine gitti muhtemelen askerede gitmiştir.
müşterilerimden şahit olurmu gelip yemeğimi yiyen dostlarım var orada çalıştığımı biliyorlar yani olurmu sizce?
ilginize teşekkür ederim
Re: İş kazası - durumum çok kötü
Olayın iş kazası sayılması için sigortasız olmanızın bir önemi yok. Siz hemen Bölge Çalışma Müdürlüğüne ve SSK İl Müdürlüğüne birer dilekçe yazarak olayın tarihini, yerini, oluş şeklini, işverenin isim ve adresini, kaza hakkında bilgisi olanların isim ve adreslerini yazarak iş kazasının müfettişler tarafından incelenmesini iste. Bu inceleme sonucunda her iki kurumun müfettişleri de rapor düzenleyeceklerdir. Müfettiş raporlarında olayın "iş kazası" olduğu belirtilirse işverene karşı maddive manevi tazminat davası açmanız gerekir. Kolay gelsin, selamlar.