Anlaşmalı Boşanmada Sorun
Anlaşmalı boşanma esas alınarak, bir dilekçe vermiş bulunmaktayım. Ancak eşim tazminat talebinde bulunuyor. Yani çekişmeli boşanmaya dönüşecek sanırım davamız. Bu durumda dava günü geldiğinde hakimin karşısında ben tazminat olmadan boşanmıyorum derse ve bu tazminat benim ödeyebileceğimden çok büyük bir miktar ise, hakim sizi boşamıyorum diyerek davayı düşürür mü? Yoksa şu aşamada yapmam gereken bir işlem var mı? Ben asgari ücretle çalışan bir işçiyim ve eşimin istediği rakam 50.000 ytl civarında, demek istediğim şudur ki, astronomik bir rakam istiyor benim açımdan. Bilgi ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Anlaşmalı Boşanmada Sorun
Alıntı:
sheriff78 rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma esas alınarak, bir dilekçe vermiş bulunmaktayım. Ancak eşim tazminat talebinde bulunuyor. Yani çekişmeli boşanmaya dönüşecek sanırım davamız. Bu durumda dava günü geldiğinde hakimin karşısında ben tazminat olmadan boşanmıyorum derse ve bu tazminat benim ödeyebileceğimden çok büyük bir miktar ise, hakim sizi boşamıyorum diyerek davayı düşürür mü? Yoksa şu aşamada yapmam gereken bir işlem var mı? Ben asgari ücretle çalışan bir işçiyim ve eşimin istediği rakam 50.000 ytl civarında, demek istediğim şudur ki, astronomik bir rakam istiyor benim açımdan. Bilgi ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Eşiniz mahkemede tazminat isteğini dile getirise bu anlaşmalı boşanmadan çıkıp çekişmeli boşanma davasına dönüşür. Çekişmeli boşanma davalarında da süreç uzun ve sancılıdır. Tazminat talebinide hakim tarafların kusuru ve gelirlerine bakarak karar verir.
Re: Anlaşmalı Boşanmada Sorun
Çok teşekkür ederim. Sanırım çekişmeli davaya dönüşünce de bir avukata ihtiyacım olacak. İlginiz için tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.
Cevap: Re: Adli Tatil Etkilermi ?
Merhaba, adli tatil boşanma dava sürecini ne kadar erteler? yada ertelermi? bu hafta içinde anlaşmalı boşanma olarak dilekçe ile başvuracağız inşallah . davanın sonuçlanma süresinde küçük yada büyük yerde yaşamanın bir farkı olurmu?
Cevap: Re: Adli Tatil Etkilermi ?
pierloti,davanın görüleceği mahkemenin yoğunluğuna göre değişir.ben istanbulda mahkeme açıldığı günden üç ay sonraya gün alınarak boşandım dayım ise Sakaryanın bir ilçesinde eşiyle başvurduğu gün özel izinle hakimle görüşerek boşandı.
Cevap: Anlaşmalı Boşanmada Sorun
boşanma sizin sülalede kalıtsal galiba tuğba hanım. ayrıca madem boşanmışınız burada engin tecrübelerinizimi aktaracaksınız yada erkekler boşanırken nasıl perişan edilir onumu anlatacaksınız
Cevap: Anlaşmalı Boşanmada Sorun
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
boşanma sizin sülalede kalıtsal galiba tuğba hanım. ayrıca madem boşanmışınız burada engin tecrübelerinizimi aktaracaksınız yada erkekler boşanırken nasıl perişan edilir onumu anlatacaksınız
Hukuksal bilgilerinizi paylaşmanız, ahkam kesmekten ve önyargılı eleştiri yapmaktan daha iyi değilmidir sizce de.....