Telefon ses kayıdı delil olur mu
gazete ilanı ile dolandırıldım.ve halen beni dolandıran kişilerin düzenli olarak 5 aydır hürriyet gazetesi seri ilanlar bölümün de ilanları yer almaktadır.ve baş sayfalar da.acaba vaadettikleri yalanları ses kayıtlarını alarak kullanabilirmiyim.mahkemeye vereli 2 ay oldu ve bi sonuç yok ek delil için ses kaydı hakkım varmıdır??
Re: Telefon ses kayıdı delil olur mu
Alıntı:
bahtiyar78 rumuzlu üyeden alıntı
gazete ilanı ile dolandırıldım.ve halen beni dolandıran kişilerin düzenli olarak 5 aydır hürriyet gazetesi seri ilanlar bölümün de ilanları yer almaktadır.ve baş sayfalar da.acaba vaadettikleri yalanları ses kayıtlarını alarak kullanabilirmiyim.mahkemeye vereli 2 ay oldu ve bi sonuç yok ek delil için ses kaydı hakkım varmıdır??
İzinsiz ses kaydı yaparsanız siz suç işlemiş olursunuz. Savcılığa durumu arzeden bir dilekçe yazınız.
haklı olabilirsiniz ,peki halen gazate ilanı çıkıyor bu şahısların ve diyelim ki,bu dolandırıcılar gazete ilanını kestiler diyelim ,savcılık muhtemelen 2. veya 3 ay içerisnde devreye girer ise peki haklı oldumu nasıl ispatlıyacam, delil toplamak suçmu,en büyük delil ses kaydı değil mi,bir yolu yokmudur
Sn. bahtiyar78,
Bildiğim kadarılya bu işi kendiniz yaparsanız yasadışı ancak savcılık aracılığı ile yaparsanız yasal bir delil olur.
Bu yüzden savcılığa konu ile ilgili bir dilekçe vermeniz olayı çözebilecektir.
izinsiz kayıt yapmak yasal değildir ama zaten bilir kişi bu konuyu araştırırken içeriğini inceleyecekir için rahat olsun
telefonunun dinlenmesi için yasal başvuru yapmalısın ve dinleme işini resmi kurumlar yaptırarak kayıt altına alabilir senin kayıtlarının bir resmiyeti olacagını düşünmüyorum
Buradaki yorumlara kesinlikle katılmıyorum. Geçen yıl işten çıkarttığımız bir işçi sürekli fabrikaya telefon edip tehtitler savuruyordu. Tehtitkar ve küfürlü bir kaç konuşmasını kayda aldık ve avukatımız vasıtası ile dava açtık. Kayda aldığımız kasetleride mahkemeye delil olarak sunduk. Mahkeme kasetleri Ankara kriminale çözümü için gönderdi. Suçu sabit görüldü ve 1 yıl 9 ay hapis cezası aldı, sonra paraya çevrildi ve ertelenmedi. Neticede biri sizi tehtit ediyorsa ve yalan vaatlerde bulunuyorsa kayda alıp mahkemeye delil olarak sunabilirsiniz bunda hiçbir sakınca yoktur.
lütfen kimseyi yanlis yonlendirmeyelim herkes en ufak hakaret yada dedikodu birbirini kayit almaya baslarsa kotu olur.paranoya icinde yasamak zorunda kalırız ses kayit islemleri yanlizca mahkeme izniyle olmalidir dogrusuda budur degerli avukatlar konuyu acıklmıs lutfen yanlis yonlendirme yapmayalim
avukat arkadaşlardan herhangi bir açıklama gelmedi acaba hangisi doğru doğrusunu söylemek gerekirse haklı oldum konuda haksız duruma düşmemek için ses kayıdı en büyük delil ,lakin birde hürriyet gazatesi seri ilan sayfası var acaba bunun screen görüntüsünü mahkeme savcı bey kabul edermi ,çünkü günlük hürriyet gaztesinde cıkan ilanın aynısı ,internettede çıkıyor ama screen grap lı bir görüntü ,yasal neyse onu yapacam ama halen henüz bir acıklama gelmedi
Sen kayıt yapabiliyorsan yap.Ses kaydının suç oldugunu kim söylüyorsa söylesin..
Ben şüphelendiğim ve gün gelir lazım olur düşüncesiyle pekçok konuşmayıkayda almışım ve halada kaydediyorum.
Bukayıt işlemine yıllarönce bir kız arkaaşım yüzünden başladım.Kendisinden ayrılmak istiyordum ve beni tehdit etmeyebaşladı. '' Benden ayrılırsan bana tecavüz etti der seni rezil ederim,hapislerde süründürürüm deyince beynimde şimşekler çaktı ve bende herşeyi hem sesli hemde görüntülü olarak kaydetmeye başladım ve elimde yeterli delil oluncada önce kendisine dinletip-izlettim ve sonrada kapıyı gösterdim ve birdaha karşıma çıkmadı telefonumudahi arayamadı.
Kimseye şantaj vs yapmayacaksan ses ve görüntü kaydın emin bir yerde ise birşey olmaz. Bazan öyle kasetler ortaya çıkıyor ki insanların hayatları mahvoluyor.
Sizinki basit bir telefon görüşmesi ve biran önce seskaydımı yapacaksınız ne yapacaksanız yapın ve ardından da c.savcılığına suç duyurusunda bulunun.Pekçok vatandaşın yaptıgı gibi karakola vs değil direk c.savcılıgına şikayet dilekçenizle başvurunuz .
Türk Ceza Kanunu
SES VEYA GÖRÜNTÜLERİN KAYDA ALINMASI
Madde 286 - (1) Soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses veya görüntüleri yetkisiz olarak kayda alan veya nakleden kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.