Nafaka İcranı n Önüne Geçermi
Çalışan bir kişinin maaşında 1/4 oranında icra kesintisi var ise bu kişinin eşinden anlaşmalı boşanma yoluyla boşanması neticesinde,nafaka ödemesi gerekse,
1-Nafaka miktarı neye göre belirlenir ?(Ödeyecek kişi belli bir rakam önerebilirmi?Örneğin aylık 2000 ytl)
2-Nafaka ödenmesi durumunda,nafaka icranın önüne geçermi?
3-Nafaka ödemesi yapıldıktan sonra kalan tutar üzerinden icra kesintisi yapılırmı?
Saygılarımla
Re: Nafaka Icranin önüne Geçermi
1- kilşilerin sosyal ve ekonomik durumuna göre nafaka belirlenir.
2-nafaka ödemeleri icradan önce gelir.
3- 1/4 unden fazlası hacız edilemez
benım tespitim: borc odememek için sankı bır anlaşmalı bosanma yoluna gıdılıyor :)
mantıklı :) hehe hanı nafaka odemesı var sıze yok gıbı :)
Sayın Özbay
Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkürler.
Aynen dediğiniz gibi bir durum sözkonusu:))
Malesef,bana ait olmayan bir borç yüzünden ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldım.Malesef maaşımdan haciz kesilmeye başladı e tabiki buda benim çok ağırıma gidiyor.
Burada sormak istediğim nafaka miktarında sosyal durumun iyi olduğu düşünülürse ve anlaşmalı bir boşanma yolu tercih edilirse maaşın 1/4 ünden az olmamak kaydıyla,maaşın tamamıda olabilir:)) Böyle bir rakamı rıza ile belirleyebilirmiyiz?
Boşanma süreci ne kadar sürer?(En hızlısı:))
Saygılarımla
Hakim maaşının tamamını eşine bırakacak adama şüpheyle bakacak ve bu protokolü onaylamayacaktır.
burada çok basit bir tahminle ortaya çıkan bir durumun hakiminde anlayabileceği açıktır.
Çocuğumun okul ve sosyal harcamaları için kayda değer bir rakam önersem,buda maaşımın 1/3 ü kadar olsa,geriye kalan rakamda bana yetecek düzeyde,bu durum heralde çokda sorun olmaz.
1/3 nafaka 1/4 haciz ödersiniz.
Boş yere boşanma davası için masraf yaptığınızla kalırsınız.
Alıntı:
sadapo1 rumuzlu üyeden alıntı
Malesef,bana ait olmayan bir borç yüzünden ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldım.Malesef maaşımdan haciz kesilmeye başladı e tabiki buda benim çok ağırıma gidiyor.
Kanuna karşı hile araştırmak için harcadığınız enerjiyi yerine asıl borçluya rücu etmek için harcamanız daha akıllıca olacaktır.
İlginiz için teşekkür ederim.Ama olayın mahiyetini çok fazla bilmediğiniz için böyle bir yorum yapıyorsunuz,ama olay bir trafik kazası ve burada benim sorumluluğum araç sahibi olmam.Kazayı yapan bir yakınım.Davacı taraf çok fazla kanunu yanıltıcı yollara başvurduğu için kazadan 1 ay sonra yalancı şahitler bulma vs vs vs tazminat 100.000 YTL buda sadece manevi olanı.Temyize gittik bekliyoruz....Uzlaşmayada yanaşmadılar.Bu rakamda maaşlı bir kişinin ödeyebileceği kadar düşük bir rakam değil.Amaç kanunu yanıltmak değil....Sadece kanundaki boşluklardan yararlanmak,hakkımı aramak.