Re: Cankart tan cardfinans'a
Alıntı:
s4ur0n rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkeze selamlar ayrıca fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Benim sıkıntım; eskiden cankart isimli bir alışveriş (kredi kartı deil) kartı almıştım. Daha sonra cankart ve finans bank aralarında yaptıkları bir anlaşma ile (öyle olduğunu zannediyorum) birleştiler. Ve ben Finans Bank ile hiç sözleşme imzalamadım! VE yaklaşık 2-3 yıl once bu kartın borcunu kapattım ve kartı kırdım. Bundan yaklaşık 1 ay önce bir avukattan sms yolu ile bir bilgi mesajı aldım. "Sn. **** **** kredi kartı borcunuz için size özel ödeme koşullarından faydalanmak için lütfen AV.***** **** ile ***** nolu telefonla irtibata geçin" şeklinde bir mesajdı. Bu mesajı aldıktan sonra yaptığımız konuşmalarda bu kampanyanın 10 gün sonra biteceğini öğrendim. Şimdi benim kartımın limiti 400 ytl idi şuanki toplam borcum aklaşık olarak 1.500 ytl civarı olmuş. Ancak kampanya dahilinde bende ana borç olan 800 ytl yi istiyorlardı. Öncelikle ben borcumu kapadığıma eminim. İkincisi ana paranın 800 ytl oluşu beni kuşkulandırdı. Finans bank tarafından dolandırılıyor olma ihtimalim varmı? yada bu borcu reddetme imkanım varmı?
p.s. Daha öncede dediğim gibi ben borcu 2-3 yıl önce ödemiştim elimde ödemeye ait dekontlar yok doğal olarak.
İşte burası Türkiye dekontları nerdeyse bir ömür saklamak lazım...Sizin yatırdığınız parayı sisteme işlememiş olabilirler...Sanıyorum ödemezseniz size ödeme emri gelir,itiraz edersiniz onlar da itirazın kaldırılmasını isterler. Sizin elinizde ödediğinize dair belge olmadığı için itirazınız kesin olarak kaldırılır sonra da siz bu borcunuzun olmadığını yine ileri sürmek için menfi tespit davası açabilirsiniz..Eğer icradan önce açarsanız icrayı durdurabilirsiniz..Benim öngörüm böyle ama siz en iyisi bir avukat aracılığıyla prosedürü yürütün gözden kaçan şeyler olabilir...
Ya da ödeyin sonra da istirdat davası açın başka bir yol aklıma gelmiyor...
Re: Cankart tan cardfinans'a
Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.