Kayınpederim Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Çıkartsa Bilgilerim O Belgede Görünür mü?
Kayınpederim kendine nüfus müdürlüğünden nufus kayıt örneği çıkarttığı zaman benim bilgilerim mesela önceki evlenme boşanma tarihim,çocuk gibi bilgiler yer alırmı onun belgesinde ?Eşim çıkarttığı zaman onda yer alabiliyor kayınpederim ya da diğer aile fertleri kendilerine bu belgeyi alırken benim bilgilerim görünürmü ?
Re: Kayınpederim Kendine Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Çıkartsa Benim Bilgilerim O Belgede Görünürmü
Sorunuzun cevabı için Nüfus Müdürlüğüne başvurun.
Re: Kayınpederim Kendine Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Çıkartsa Benim Bilgilerim O Belgede Görünürmü
niye görünmesin?sizin bilgilerinizin nüfüs ve vatandaşlık genel müdürlüğü kayıtlarında görünmesi kadar doğal bir şey yok..
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
niye görünmesin?sizin bilgilerinizin nüfüs ve vatandaşlık genel müdürlüğü kayıtlarında görünmesi kadar doğal bir şey yok..
Yok orada tabiki görünüyor bunu engellemem imkansız....
Benim sormak istediğim nüfus müdürlüğünden kişi kendi adına vukuatlı nufus kayıt örneği çıkartabiliyor. Benim eşimin babası da kendisine çıkartmak istediği zaman benim bilgilerim onun kayıt örneğinde çıkarmı öğrenmek istediğim buydu
NÜfus müdürlüğü'ne sordum bir tanesi niye çıksın ki o kişiye özel senin bilgilerin kayınpederinde görünmez dedi
Bir diğer nÜfus müdürlüğü'ne sordum eşinin kütüğüne geçtiğin için kayınpederin kendine evrak aldığıı zaman bizden görünür dedi...
Buda benim kafamı karıştırdı net bir bilgi alamıyorum
Alıntı:
burcu-u rumuzlu üyeden alıntı
Yok orada tabiki görünüyor bunu engellemem imkansız....
Benim sormak istediğim nüfus müdürlüğünden kişi kendi adına vukuatlı nufus kayıt örneği çıkartabiliyor. Benim eşimin babası da kendisine çıkartmak istediği zaman benim bilgilerim onun kayıt örneğinde çıkarmı öğrenmek istediğim buydu
NÜfus müdürlüğü'ne sordum bir tanesi niye çıksın ki o kişiye özel senin bilgilerin kayınpederinde görünmez dedi
Bir diğer nÜfus müdürlüğü'ne sordum eşinin kütüğüne geçtiğin için kayınpederin kendine evrak aldığıı zaman bizden görünür dedi...
Buda benim kafamı karıştırdı net bir bilgi alamıyorum
teşekkürler...
Re: Kayınpederim Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Çıkartsa Bilgilerim O Belgede Görünür mü?
Kayınpederiniz kendi vukuatlı aile kaydını aldığında sizin bilgileriniz bu kayda işlenmez.
Ancak; eşiniz olan oğlu için kayınpederiniz faraza gerek doğar ve vukuatlı aile kaydı talep eder, bu talebe Nüfus Müdürlüğü uyar (ki muhtemelen uyar) ise; eşiniz adına düzenlenen vukuatlı aile kaydında siz ve sizin bilgileriniz (vukuatlar bölümünde) muhakkak bulunur. İhtimal dahilinde yani....,
Re: Kayınpederim Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Çıkartsa Bilgilerim O Belgede Görünür mü?
Bireyler evlendikleri dakika itibarı ile çekirdek aileden ayrılıp kendi çekirdek ailelerine dahil olurlar. Dolayısıyla damadının , gelininin degil kendisine baglı olan bireylerin bilgileri görünür.
Alıntı:
cognis rumuzlu üyeden alıntı
Kayınpederiniz kendi vukuatlı aile kaydını aldığında sizin bilgileriniz bu kayda işlenmez.
Ancak; eşiniz olan oğlu için kayınpederiniz faraza gerek doğar ve vukuatlı aile kaydı talep eder, bu talebe Nüfus Müdürlüğü uyar (ki muhtemelen uyar) ise; eşiniz adına düzenlenen vukuatlı aile kaydında siz ve sizin bilgileriniz (vukuatlar bölümünde) muhakkak bulunur. İhtimal dahilinde yani....,
Şimdi konuyu sayenizde daha net anladım
Yani kayınpederim kendine vukuatlu nüfus kayıt örneği çıkarttığında benim bilgilerim görünmez fakat üzerinde hak olduğu için eşimin adına çıkarttığı zaman benim bilgilerim eşimin vukuatlı nüfus kayıt örneğinde yer alır.
Sanırım gittiğim 2 nüfus müdürlüğü de biri görünür diğeri görünmez derken pek açıklama yapmasalar da sizin açıklamanızı dile getirmek istemişler......
Teşekkür Ederim Paylaşımınız İçin
Burcu