boşanma davasıyla birlikte maddi manevi tazminat istendi gerekli harç hala yatırılmamış tazminat ile ilgili dava için süresi ne kadardır?ücreti nedir bilen var mı?yatırılmasa ne olur?
Printable View
boşanma davasıyla birlikte maddi manevi tazminat istendi gerekli harç hala yatırılmamış tazminat ile ilgili dava için süresi ne kadardır?ücreti nedir bilen var mı?yatırılmasa ne olur?
peki tşkler.dava hala devam ediyor ve yatırılmamış bu durumda zaman aşımına uğramaz dimi?ücreti ne kadar dır acaba öğrenebilir miyim?dava açılalı 1 yılı geçti.
Harc yatmadığı ıcın zaten Mahkeme bu yönde karar vermez.
yani harç yatmadıgı için tazminat davası görülmez diyorsunuz?
daha açıklayıcı cevap verebilen arkadaş var mı?anlayamadım.kusura bakmayın?
arkadaşlar daha açık ve net cevap verebilir misiniZ?
Boşanma davası sırasında istenen maddi veya manevi tazminat için harç yatırılması gerekmez. Bu yüzden boşanma davası sırasında (masrafsız olduğu için) astronomik miktarlarda tazminat talepleri olabilmekte.
Boşanmadan ayrı açılan tazminat davalarında nisbi harç yatırılması gerekmektedir. Yani 10 bin lira tazminat talep edilen tazminat davasının harcı bin lira tazminat istenen davanın harcının 10 katıdır.
Sizin durumda boşanma davası sonuçlanmamış.
Boşanmayla birlikte tazminat istendiği için ayrıca harç yoktur.
Tazminat davasının zaman aşımı süresi boşanma davasının kesinleşmesiyle başladığı için daha zaman aşımı da olmamıştır.
çok tşk ederim.yalnız avukatım harcı yatırmadıklarını beyan etti bu yüzden sizlerede danışmak istedim.50milyar maddi manevi tazminat istendiği içinde harcın miktarını sordum.yani boşanmayla birlikte bu davada devam ediyor.daha doğrusu 50 milyar verin boşanayım diyor karşı taraf ve hiç bir ispatı yok delil sunamadı zaten.tekrardan tşkler
Boşanma davasında yazılı veya sözlü olarak tazminat istediyse ayrıca harç yatırması gerekmez.
Ayrıca tazminat davası açtıysa nisbi harç yatırması gerekir.