Öğrenciyken bir avukat yanında tecrübe edinmek
merhabalar,
ben bu sene 2. sınıfa geçtim ve bir konuda bilgi edinmek istiyorum.hukuk fakültesinde okurken bir avukat yanında çalışmak gerçekten işe yarıyor mu?özellikle benim gibi 1. sınıfı yeni bitirmiş biri açısından böyle bir çalışma erken midir acaba?
Re: Öğrenciyken bir avukat yanında tecrübe edinmek
merhaba, daha öğrenciyken avukatlık mesleğini ve çalışma şartlarını görmek açısından bir avukatın yanında çalışmak yararlı olabilir fakat benim şahsi kanaatim okul bitmeden böyle bir girişimde bulunmamak. Neden dersen, kendimden yola çıkıyorum, okuldayken mesleğime çok farklı bir gözle bakıyordum, kafamda çok güzel bir yere oturtmuştum avukatlığı, fakat okul bitince ve staja başlayınca herşey gözüme farklı gelmeye başladı, hiç düşündüğüm gibi olmadığını gördüm..ders çalışırkenki hayallerim azmim iyiki ozaman varmış yoksa bu hayal kırıklığıyla gerçekten çalışmak için hevesim olmazdı. yani nasılsa hep içinde olacağın iş ortamını öğrenciliğin tadını çıkardıktan sonra yaşamanı dilerim..başarılar..
valla zaman ayırabilirsen derslerden gitmende yarar var. yapacağın işin aslında ne olduğunu daha net görürsün. ben yaz tatillerinde çalışmanı öneririm. kışın derslerle birlikte ne sen faydalı olursun nede karşındakinden birşeyler öğrenebilirsin.
bencede önce öğrenciliğinin tadını çıkar.
Benim daha ilginç bir sorum olacak.Ben de üni okurken aynı zamanda bir avukatın yanında çalışmayı düşünüyorum daha şimdiden.Şu an ÖSS'ye hazırlanıyorum.Mezun olduğum için çok fazla zamanım var.Dersane ve ders çalışmak dışında da zamanım kalacağından eğer derslerimi etkilemezse aslında ben de düşünebilirim.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?Benim için de hukuk fakültesini kazanma yolunda bir motivasyon olabilir mi?
Yanıtlarınızı bekliyorum.