-
Anlaşmalı boşanma
Merhaba.İki yıllı evliyim.9 aylık bir kızım var .Eşimle 2 yıllık evlilk süresinde 3 ay önce ayrılmaya kara verdik. Karşılıklı davalar açıldı ama aileler ve kendi isteğimizle barıştık.Gene 3 ay birlikte yaşadık ve bu evliliğin devam etmeyeceğini karşılıklı olarak kabul edip bir sözleşme yaptık.Bu sözleşmede bütün eşyaları ve çocuğun velayetini eşime verdim.Tazminat ve nafaka istemedi çocuğa 100 ytl nafakayı yazdım,ama dilekçeyi verdikten sonra ben giysilerimi alıp evden ayrıldım.Şimdi beni tekrar aradı ve anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtiğini tazminat ve nafaka davası açacağını söyledi şu anda durduğu ev kira ve kontratı benim üstüme. Boşanma gerçekleşene kadar o evde kalabilirmiyim?Eşyaların tespitini nasıl yaptırabilirim.
-
Re: Anlaşmalı boşanma
Açılmış bir boşanma davası varsa eşiniz aranızdaki protokolü kabul etmediğini bildirdiği anda davanız ihtilaflı boşanma davasına dönüşür.
Her ne kadar evi siz kiralamış olsanız da eşiniz ev sahibine ihtarname yolu ile bu evin aile konutu olduğunu bildirerek tek taraflı beyanı ile kira sözleşmesinin tarafı haline geldiğini bildirebilir. Burda ev sahibinin kabul edip etmeme gibi bir durumu yok. Böylelikle siz o evden ne kadar faydalanma hakkına sahipseniz eşiniz de aynı şekilde faydalanma hakkına sahip.
Ev eşyalarının tespiti için Aile Mahkemesi' ne başvurmanız gerekiyor. Başvuru dilekçesinde dikkat etmeniz gereken şeyler var sadece ev eşyalarının tespitini istiyorum şeklinde yazmanız yeterli değil.
Nasıl olsa davanız ihtilaflı boşanma davasına dönüşmüş, dolayısı ile hayatınızda önemli hukuki sonuçlar doğuracak bir konuda kendi başınıza hareket etmeniz ve delil toplamaya kalkmanız emin olun size zarar verecektir. Çünkü her şeyi kafamıza göre her aşamada ileri süremiyoruz. Her şeyin tabi olduğu belli süreler ve prosedür var. Bu sebeple bir avukata başvurun ve davanızla ilgilenmesi için anlaşın.