0987654321 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ilgililer,
Benim konu başlığıma en uygun yer burası olduğu için yeni bir başlık açmadan kendi sorunumu dile getirmek istiyorum.
Boşanmak istemiyorum;
evet, 10 senedir evli ve 5 yaşında 1 kız çocuğu olan bir bay olarak, eşim son 2 senedir aralıklar ile ayrılmak istediğini dile getiriyor, sebeb olarakta çeşitli anlaşmazlıkları ve sevginin tükenmiş olduğunu belirtiyordu. Esasen ikimizde kültürlü ve ekonomik olarak sorun yaşamayan ve işin belki kötü tarafı aynı meslekten olup, aynı iş te çalışıyor olmamızdır. Zaten anlaşmazlık ve tartışmaların kaynağıda buradan çıkıyor benim düşüncemde.
Ama bütün bunlar hayatı paylaşmaya ve aile olmaya yani çocuk sahibi olup onu dünyada bir birey olarak yetiştirmeye karar vermiş olan çiftler için bence fındık kabuğunu doldurmayacak olan çözülebilecek sebebler.
Ancak eşim çok kesin kararlı olarak bu iş bitti dercesine evliliği sonlandırmak yoluyla çözüme gitme yolunda ve tek isteği kızımıda alıp ailesine ait bir eve taşınmak.
Tabikide ben evliliğin bitmesinden ve boşanmaktan yana değilim, özelliklede kızımızın geleceğini ve büyürken babasızlığı yada ayrı yaşayan baba ve anne düşüncesini yaşamasını istemiyorum. Ayrıca eşimide çok seviyorum, hatta bu boşanma düşüncesi nedeniyle kendimi daha çok adadım eşime. Ayrı evlerde boşanmadan yaşama önerileri oldu, bir seçenek gibi görülsede eşim illa boşanmak istiyor, buda beni kahrediyor açıkçası.
Sorularımın;
1-boşanma davası açar ise eşim, ve ayrı eve taşınırsa kızımı bu süreç içerisinde alabilirmi? yada ben eşimin kızımı almasına engel olabilirmiyim?
2-boşanma sürecinde hakime boşanmak istemediğimi ve gerekliliğini anlatırsam ve hakim davayı red ederde bize 3 sene verir ise bu süreç içerisinde kızım bende kalabilirmi yoksa eşim alıp gidebilirmi?
3-kızımın, bu davalardan etkilenmesi için nasıl tedbirler alabilirim.
4-avukat ı şimdiden tutmalımıyım yoksa boşanma talebi bana kesin olarak geldiğindemi avukat tutmalıyım?
5-eşim anlaşmalı ayrılalım istiyor ancak ben kızımın geleceğini düşünerek ayrılmayı bile düşünemiyorum ne yapmalıyım ?(eşimi de tekrar kazanabilmek dışında)
yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
saygılarımla