İletişimde en etkili 10 ipucu
İletişimde En Etkili 10 İpucu
Her iliskide iyi bir iletisim gereklidir.Bu kendi kendine yardim türünden kitaplarda, TV sovlarinda öyle çok belirtilmistir ki artik bir klise halini almistir.
Eger sonunda esinizin ne istedigi ya da sizin ondan ne istediginiz hakkinda bir takim yanlis varsayimlara düsmeyecekseniz, esinizle konusmak ve onu dinlemek her iliskinin ana temelini olusturmalidir.
Iste size iyi bir iletisim için 10 ipucu. Erkekler ile kadinlar arasindaki farkliliklar ve nasil basa çikilacagi ile ilgili tavsiyelerimizi de gözardi etmeyin...
1. Zaman bulun
Asla esinizle baskalarininda bulundugu ortamlarda, bir barda önemli bir seye karar vermeyin. Sadece ikinizin oldugu bir zaman yaratin, televizyonu kapatin ve elinizdeki konuya konsantre olun.
2. Dikkatinizi dagitmayin.
Mümkün oldugu kadar çok göz temasinda bulunun. Birçok kisi bunun kanapeden ziyade yemek masasinda daha rahat saglanabildigini düsünür, ama her ikiniz için de neresi uygunsa orayi seçin.
3. Hissediyorum ki...
Cümlenize Hissediyorum ki... diye baslayin. Bu iki sey için önemlidir. Ne hissettiginizi düsünmek zorunda kalicaksiniz ve her an söz saldirisinda bulunacaginizi düsünen esinizin tüylerinin diken diken olmasini engellemis olacaksiniz.
4. Dinleyin.
Dinlemek bir çesit sanattir. Esinizin konusmasini bitirmesine izin verin, sabirli olun ve o konusurken söyleyecegi kritik bir seye karsi kendinizi nasil savunacaginizi düsünmeyi birakin.
5. Onu anlamaya çalisin
Esinizin size söylediklerini anlamaya çalisarak onlara dogru yaniti vermeye gayret edin. Sanirim bunu söylemek istiyorsun ki... gibi yanitlarla onu anladiginizi gösterin. Bu her iki tarafa da ayni kulvarda oldugunuzu hissettirecektir.
6. Uyumlu olun
Eger isler kizisiyorsa ilimli davranmaya gayret edin. Bunun bir rekabet oldugunu asla düsünmeyin.
7. Ufak ufak halledin
Eger büyük bir karar almaniz gerekiyorsa ya da hileli bir meseleyi halletmeniz lazimsa olaylari ufak parçalara bölün ve her gün birazini çözümlemeye çalisin. Sonunda herseyin daha açik ve belirgin oldugunu göreceksiniz.
8. Açik olun
Belirsiz olmak yerine kesin ve açik olun. Mesela #8220;arabayla ilgili hiç birsey yapmiyorsun yerine arabaya Persembe günleri benzin koymani isterdim deyin. Böylece esiniz ne istediginizi bilecek ve genel bir kritikle yaklasmaniza göre daha az kirilacaktir.
9. Onun moduna uyum saglayin
Bazi konulara gülmek normaldir ama ortaya atilan bir espri konusmayi etkileyerek bazen de olayi tersine çevirebilir.
10. Ona karsi gelmeyin
Isimler takmanin, asagilamanin hatta hafifçe kasitli davramanin bile iyi bir iletisimde yeri olamaz. Konuya sadik kalin ve asla esinize karsi gelmeyin