Ortak kullanım alanında, ortaklardan birinin neden olduğu hasar
Sayın Hukukçular,
İrtibat yeri olarak kullandığım ve kira sını 1 firma ile ortak olduğum ofis te benim firmamdan kimsenin bulunmadığı bir günde, diğer firmadan bir kişinin akşam mesai çıkışı ortak kullanım yeri olan mutfakta muslukları açık bırakmasından doğan su baskını sonucu alt komşumuz zarar görmüştür.Dolayısıyla alt komşumuzun sigorta firması her iki firmanında isminin geçtiği bir ödeme talep formu göndermiştir.
Sonuç olarak benim firmamdan kimsenin olay günü ve daha öncesi günlerde işyerine hiç uğramadığı ve bu ihmale neden olmadığı polis tutanağı ile sabittir.
Fakat diğer firma sigortanın kesmiş olduğu cezanın yarısını benim ödememi istemektedir.Ödeme yapmazsam mahkemeye vereceklerini söylemektedir sizce ne yapmalıyım.
Not: Bizim bu tür kazalara karşı sigortamız yoktur.
Cevap yazanlara tşk ederim. Saygılarımla Hakan
Re: Ortak kullanım alanında, ortaklardan birinin neden olduğu hasar
Alıntı =Blackness
.....Sonuç olarak benim firmamdan kimsenin olay günü ve daha öncesi günlerde işyerine hiç uğramadığı ve bu ihmale neden olmadığı polis tutanağı ile sabittir.
Fakat diğer firma sigortanın kesmiş olduğu cezanın yarısını benim ödememi istemektedir.Ödeme yapmazsam mahkemeye vereceklerini söylemektedir sizce ne yapmalıyım........
............................
Siz olayı anlatmışsınız , polis'de zabıt varakası düzenlemiş.
Bir olayın veya bir durumun nasıl olduğunu ifade eden ve ilgili (veya yetkili) kimseler tarafından imzalanan belgelere tutanak ( Olay tutanağı /Zabıt Varakası) adı verilir.
Olay tutanakları yazılırken olayın ne olduğu, nerede, ne zaman ve nasıl cereyan ettiği, olaya kimlerin ne şekilde karıştığı (varsa tanıkların ifadeleriyle birlikte) yazılır ve ilgilerce imzalanır.
Bir olay hakkında tutanak düzenlenmekle olay sabit hale gelmez.
Eğer hukuki süreç devam ettirilmek istenirse, tutanaktaki ifadelerin ispatlanması gerekir.
"Diğer Firma'yı " bu konuda ikna etmeyi denediniz mi?
Re: Ortak kullanım alanında, ortaklardan birinin neden olduğu hasar
Olay günü ve öncesi işyerine benim firmamdan kimsenin uğramadığını kanıtlamam mümkündür.
Diğer Firma ayrıca suyu kendilerinin açık bıraktığını kabul ediyorlar. Fakat benim de yarısını ödememi istiyorlar.Şu an ikna etmeye çalışıyorum.Ayrıca bu olayı çözdükten sonra böyle bir anlaşmazlık olmaması için bir sözleşme yapacağım. Saygılarımla Teşekkürler.