-
İmar Yasası
kuşadasında oturuyorum.oturduğum apartmanın bir köşesinde çekme mesafesinde 80 cm hata yaptığımız için oturma ruhsatı alamadık. bilahare plan tadilatı ile belediye meclisinden''imar durumu binanın mevcut durumu'' dur diye plan tadilatı ile meclis kararı çıkartılıp iskan izni aldık.bir kaç ay önce müfettiş belediye de yaptığı incelemede bu meclis kararının usule aykırı olduğunu bildirince belediye oturma iznimizi iptal etti. bu aşamadan sonra evimi bir yabancı uyruklu kişiye satmak üzere anlaştım.yeni yasa ya göre tapu md lüğü belediye den satınılacak yerin konut yada iş alanı olup olmadığını sordu.ancak belediye bu yazıya cevap veremem çünkü son imar durumu iptal oldu dediler şimdi....iptal olan oturma izini binada halen 26 daire 2 yıldır oturmakta benim bu yerim arsamı-arazimi-tarlamyoksa uzayda bir yermidir. yeni imar durumundada eskisindede yerim konut alanı.yeniyi iptal etti ise eskisi otomatik olarak geçerli değilmidir. belediye meclisi yeni yi iptal ederken eskisi geçerli dir demedik diye yazı veremiyor. bu durum yasalmıdır. otomatik olarak eskisi geçerli değilmi ben oturma izini istemiyorum yerimin konut alanı olup olmadığıonı soruyorum. bu konuda yasa hükmüne havi bir kanun maddesi bildirirseniz memnun olurum. teşekkürler.
-
Re: İmar Yasası
Plan iptali ile ilgili meclis kararı, alanın planının olmadığını gösterir onaylı plan değişikliği paftası, planın askıya çıktığına ait duyuru yapıldığını gösterir belge ve ilan tutanağı 30 gün süre ile askıya çıkmış olmalı. Bu karar askıya çıkmadıysa, böyle bir pafta yoksa o plan kararı değildir. Dolayısıyla halen lehinize olan plan kararı geçerlidir.
"Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik": Madde 20- Belediye ve mücavir alan sınırları içinde; belediye meclislerince aynen veya değiştirilerek onaylanıp yürürlüğe giren imar planları Belediye Başkanınca mühürlenir ve imzalanır. ...
...Onaylanmış planlar; onay tarihinden itibaren ilgili idarece herkesin görebileceği şekilde ilan yerlerinde asılmak ve nerede nasıl görülebileceği mahalli haberleşme araçları ile duyurulmak suretiyle 30 gün süre ile ilan edilir. 30 günlük ilan süresi içinde planlara itiraz, ilgili idare nezdinde yapılır.
Belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerde; Belediye Başkanlığınca Belediye Meclisine gönderilen itirazlar ve planlar, Belediye Meclisince 15 gün içinde incelenerek gerekçeleri de belirtilmek suretiyle kesin karara bağlanır ve karar tarihinden itibaren 15 gün içinde Belediye Başkanlığınca ilgilisine yazı ile bildirilir.
Burada önemli olan planı değiştiren her kararın yukarıdaki mevzuata göre işlem yapılmasını gerektireceğidir.
-
Re: İmar Yasası
Selamlar Sn. crunfun,
Yardımlarınız için teşekkürler.
Saygılar