üzerinde pulu olmadan imzalanan senetlerin yasal olarak bir yaptırımı ve geçerliliği var mı
Printable View
üzerinde pulu olmadan imzalanan senetlerin yasal olarak bir yaptırımı ve geçerliliği var mı
Senetlerin üzerine pul yapıştırmak diye bir usul yoktur. Eskiden vardı, ama o usul kalkalı çok oldu.
çalışmış olduğumuz şirkette bazen bizden teminat adı altında üzerinde sadece imzamızın bulunduğu bunun dışında miktar yada tutar gibi herhangi bilginin yazılmadığı senetler alınıyor. busenetlerin işlerliği nedir. bununla herhangi bir yaptırım uygulanabilirmi. üzeri başkası tarafından doldurulan senetin bir değeri varmıdır. buna karşı nasıl bir işlem uygulanmalıdır. teşekkür ediyorum.
benim de bir sorum olacak: işyerime girerken 5000 ytl'lik senet imzalattılar. arkasına da "2 sene boyunca hangi nedenle olursa olsun işten ayrılmayacağıma, ayrılırsam senette yazan tutarı ödeyeceğime dair" yazı yazdırdılar ve yazının altını da imzalattılar.
iş sözleşmesi daimi iş sözleşmesi. ve sözleşmede cezai şart yok. sadece bu senet var.
bu senedi de herkese imzalatmıyorlar.
eğer istifa edersem senette yazan miktarı ödemekle yükümlü olur muyum?
Tek taraflı yaptırımlar geçerli değildir, ben yine de sormak istedim işinizin kapsamı nedir?