2004 yılndan kalma 4 ayrı bankaya borcum var.adresimi değiştirdiğim için beni bulamıyorlar.sigorta kayıtlarımdan çalıştığım yeri bulup beni yakalayabilirlermi ?
Printable View
2004 yılndan kalma 4 ayrı bankaya borcum var.adresimi değiştirdiğim için beni bulamıyorlar.sigorta kayıtlarımdan çalıştığım yeri bulup beni yakalayabilirlermi ?
Evet, ama isterseniz buna "yakalama" demeyelim! Sorunuzun içerisinde cevabınıda vermişsiniz zaten. www.ssk.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaranız ile siz dahi sorgulama yapabiliyorken onlar neden yapmasın! Sigorta kayıtlarınızdan işyerinizi kolayca tespit ederler ve işyerinize icra kanalıyla bir müzekkere gönderirler. Bu müzekkerede işyerinizden hakkınızda bilgi talebinde de bulunurlar. Son ikametgah adresiniz, kimlik ve ücret bilgilerinizi talep ederler ki işyeri de bunları vermekle yükümlüdür. Ayrıca maaşınıza 1/4 oranında haciz de uygulanır. Yani kaçmak da bir yere kadar. Bu yöntemle ikamet ettiğiniz yeri bile tespit etmeleri mümkündür.
merhaba hukuksever size bir şey soracağım arkadaşımız sormuş gerçi ama bende onun gibi muzdaribim benimde 3 ayrı bankaya kredi kartı borcum var ve korkuyorum şehir dışına felan çıksm polis tutular mı beni grçi biraz ödedim ama tamamen ödeyemdim ana yardımcı olur musunuz saygılar
Daha önce sorduğunuz aynı soruya verilen bir cevapta eğer bir ödeme taahhüdünde bulundunuz ve bu taahhüdünüze uymadı iseniz böyle bir ihtimal var.yok sadece kredi kartı borcunuzu ödemediğiniz için yakalanmaktan bahsediyorsanız,polis sizi alıkoymaz,tutuklamaz.Polisin işi bankaların alacaklı olduğu kişileri takip edip yakalamak değil.
Erdoğan bey siz benim soruma mı cevap yazdınız ben bu sitede yeniyim mesaj atamıyorum henüz o yüzden alıntılara yazmak durumunda kalıyorum benim sadece kredi kartı borcum var ve şehir dışına çıkma engel olmaz değil mi yani polis bundan dolayı beni alıkoymaz onu anladım yazdıklarınızdan yani bir yere kayıt olsa polis arama kayıtlarından çıkmaz doğru mu anlıyorum çünkü hiç bir tebligat bana ulaşmadı adresimi bilmedikleri için toplamda 3000 ytl civarı olduğunu düşünüyorum ödediklerimi çıkınca ama bir karta son 6 aydır diğer ikisine 1 yuldan fazladır ödeme yapamadım ama yapıcam inş ve kurtulmak istiyorum iyiyce stres oldum yani yapana kadar beni polis yakalar mı diye endişe etmiştim ama sadece haciz gelir yazdıklarınızdan bunu anladım tşk ederim yanıtlarsanız çok sevinirim saygılarımla
Erdoğan bey benim anlıyamadığım konu şu : Bir ödeme taahhüdünde bulunupta ödenmeyince Polis ne amaçla arıyor ? Bir disiplin suçumu işlenmiş oluyor ? Eğer işlenmiş oluyor ise cezası nedir ?
Kişi taahhüd yerine ben burayı ödeyecek durumda değilim şuan işsizim der ise her hangi bir hukuki yaptırım uygulanıyormu ? Cevaplar iseniz sevinirim. Saygılar.
Benim de borcum var yardım edebilir misiniz? Ben üniversite öğrencisiyim ve bi bankaya kredi kartı borcum var. 3 aydan beri asgari tutarı da ödeyemiyorum. şubeden aradılar ve pazartesi ödeme yapmazsam haciz geleceğini söylediler.Acaba bu 400 YTL(Asgarisi 256 YTL)lik borcumu taksitlere böldürerek ödemeye devam edebilir miyim haciz gelmeden?:(
Eğer bankanız borcunuzu tebliğ edemediyse (Siz verdiğiniz adres/adreslerden ayrılıp bankaya adres değişikliği bildirmediyseniz)banka büyük ihtimalle hakkınızda suç duyurusunda bulunacak ve savcılık yakalatma çıkaracaktır.Polis GBT sine gireceksiniz ve Türkiye'nin neresinde olursanız olun Polis ilk kimlik sorgulamanızda sizi tutuklayacak ve ilgili savcılığa teslim edecek..GBT kayıtlarında aranan kişinin kaydını polis bilgisayara girdiği anda görürse o kişiyi teslim etmek zorunda...