İşini Yapıp Teslim Ettiğim Kişi Ücretimi Ödemiyor?
Merhaba, internet üzerinden tanıştığım bir kişi işini teslim etmeme rağmen (web tasarımı yaptım kendisine), hatta teslim ettiğim işi yayına verip üzerinden gelir sağlamasına rağmen bana ödemeyi vadettiği ücreti ödemiyor. Dosyaları teslim ettikten sonra bir süre beni maillerle oyaladı. Artık bana yanıt vermiyor, maillerime cevap vermiyor, telefon numarasını talep ediyorum dönüş yapmıyor. MSN de online görüyorum. Mesaj yazıyorum. Fakat bana cevap yazmıyor. Kendisiyle olan MSN yazışmalarım bir kısmı görüntülü, bir kısmı da yazılı olarak kayıt altında. Bana attığı mailler elimde mevcut. Yani devamlı "bugün ödeyeceğim, yarın ödeyeceğim. vb." içerikte mailleri var. Son attığım mailler ve bana ödemesini yapacağını vadettiği mailerin tamamı arşivimde saklı.
Ben bu kişiye ders olması açısından dava açmak istiyorum. Bu dava için elimde olan mailler, görüntülü ve yazılı msn kayıtları yeterli olur mu. Ayrıca beni telefondan da aradı. O zaman şüphelenmediğim için telini kaydetmemiştim. Çünkü kısa süreli bir işti. Gerekirse geriye dönük telefon kayıtlarını elde etme şansım var mı. bunlar delil kabul edilir mi.
Bir de ben bu davayı kazanırsam dava masraflarını (avukat masrafları vs..) karşı taraf mı öder? Böyle bir davayı açmam ne kadara mal olur? Ne kadar sürer. Beni dolandıran kişi farklı bir şehirde yaşıyor. Eğer ben yaşadığım şehirde dava açarsam o kişi mahkeme için benim yaşadığım şehire gelmek zorunda değil mi. Bunlar ile ilgili bir bilgi verebilriseniz sevinirim. Teşekkürler..
Re: İşini Yapıp Teslim Ettiğim Kişi Ücretimi Ödemiyor?
msn konuşmaları en iyi ihtimalle delil başlangıcı, mailler ise esas deliller olur
telefon konuşmaları saklanmaz bu yüzden konuşma içeriğini elde edemezsin sadece numarayı savcılık tespit edebilir o kadar.
davayı açıcağınız şehre gelmek zorunda, davayı kaybeden masrafları öder,
güveni kötüye kullanma ve dolandırcılık suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Re: İşini Yapıp Teslim Ettiğim Kişi Ücretimi Ödemiyor?
kardeşim bu işin altın kuralı:
web sitesi yapıyorsan siteleri kendi sunucunda barındırmalısın.
ben öyle yapıyorum adamın teki bana site yaptırdı para ödemiyor
tele çıkmıyor ben de siteyi kapattım o beni arayacak bende ücretin %20 sini dahil nakit isteyecem :D
isterse ödemesin.
sanada ufak ders olsun tmm.