Benim elimdeki senedin ödeme günü üzerinden yaklasık 8 ay geçmiş ve karsıdaki kişiden ödeme alamıyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim..
Printable View
Benim elimdeki senedin ödeme günü üzerinden yaklasık 8 ay geçmiş ve karsıdaki kişiden ödeme alamıyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim..
borclar kanunu genel hükümlerine göre bk 101 vd hukumlerıne gore burada borclunun temerrüdü söz konusu. buna gore alacagınız ıcın borcluya ıhtar cekmelı makul bır sure vermelı sonrada icra yoluna basvurmalısınız.
Şimdi yazınızdan şunu anlamış bulunmaktayım! BK 101'e göre Önce Borcluya İhtar Cekilecek, Makül Bir Süre Verilecek,Peki bu prosüdürler bittikten sonra,İcra yoluna Baş vurulacak? öyle anlaşılıyor.
Peki bilgi isteyen; Acaba bu işlemleri yapıncamı icraya baş vuracağım diyerek düşüne bilirmi.?
Arkadaşım senet dediğin belgeyi bono olarak değerlendiriyorum. 8 aylık sürenin geçmesi senedini zamanaşımına uğratmaz. Üzerinde ödeme günü olarak kesin bir tarih bulunmaktadır. Bu alacak için ihtar çekmeye mecbur değilsin. İhtar sadece borçluyu ödemeye teşvik edici olarak kullanılabir. Dikkat: sadece bu olay için değerlendir. Bir avukat arkadaşımızla irtibat kurup icrai işlemleri başlatman için önünde hiç bir engel yok.
sn. hasansevin e katılıyorum.. 8 aylık surenın gecmesı borcluya muracaat hakkınıza halel getırmez.. sadece cirantalara(senet arkasında cirolar varsa) basvuru hakkıınız yoktur.. kambiyo senetlerıne ozgu takıp yoluyla icraya koyabılırsınız.. ayrıca 8 aylık faiz de talep edebılırsınız.. bu konuda ankhkk a katılmıyorum.. soyledıgı sey tamamen farklı. saygılarımla