Gizli Kamera ile çekilen itiraf kasedi delil olur mu?
hukukçu arkadaşlarıma sorum var. eşimin yaptığı kusurları, gizli kamera ile çektim. fakat danıştığım avukatlar net olarak bilmeseler de, bunun mahkemede delil olarak sunulmasının yasak olabileceğini, gizlilik ilkesine aykırı ve suç olabileceğini söylüyorlar.
daha önce böyle bir durumda mahkemede tecrübe eden veya kanunun bu aşamasını iyi bilen kişlerden yardım istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
Re: Gizli Kamera ile çekilen itiraf kasedi delil olur mu?
delil olarak kullanamazsın
ayrıca bunu çektiğin için suçlu duruma düşebilirsin
eğer bunu delil olarak kullanmak istiyorsan, kameraya kayıt ederken karşı tarafa bunu kayıttayken sözlü olarak söylersen kullanma ihtimalin olur.
Alıntı:
daewoo rumuzlu üyeden alıntı
hukukçu arkadaşlarıma sorum var. eşimin yaptığı kusurları, gizli kamera ile çektim. fakat danıştığım avukatlar net olarak bilmeseler de, bunun mahkemede delil olarak sunulmasının yasak olabileceğini, gizlilik ilkesine aykırı ve suç olabileceğini söylüyorlar.
daha önce böyle bir durumda mahkemede tecrübe eden veya kanunun bu aşamasını iyi bilen kişlerden yardım istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
iyigünler aynı şeyi eşimde bana yaptı ben bilmeden telefon görüşmelerimi kasede almış ve cd ye çekmiş.eğer hakim dinlerse bu celsede belli olacak.sizin kaçıncı mahkeme bu ve kaçyıl sürdü davanız
Müşteki olduğunuz zaman kullanma durumunuz mevcut.
Eşten ne sebeple 'müşteki' olacak peki??
Alıntı:
Av.Özbay Demirel rumuzlu üyeden alıntı
Müşteki olduğunuz zaman kullanma durumunuz mevcut.
Bir yerlerde size karşı SUÇ işleniyorsa gizli kamerayla görüntü aldığınızda bunu birilerine karşı kullanma hakkınız var. Hakimin bunu delil olarak kabul etme hakkı vardır. Ama sorun şurada başlıyor ki sizin bunu delil olarak sunma hakkınız yoktur. Bir yanadan sizin şikayetçi olduğunuz konuda dava yürür diğer taraftan karşı taraf hakkınızda suç duyurusunda bulunur sizde başka bir mahkemece yargılanabilirsiniz.
Alıntı:
decussatio rumuzlu üyeden alıntı
Bir yerlerde size karşı SUÇ işleniyorsa gizli kamerayla görüntü aldığınızda bunu birilerine karşı kullanma hakkınız var. Hakimin bunu delil olarak kabul etme hakkı vardır. Ama sorun şurada başlıyor ki sizin bunu delil olarak sunma hakkınız yoktur. Bir yanadan sizin şikayetçi olduğunuz konuda dava yürür diğer taraftan karşı taraf hakkınızda suç duyurusunda bulunur sizde başka bir mahkemece yargılanabilirsiniz.
gerçekten böyle birşey varmı acaba.benim eşimde beni lüks isteklerim olduğu için evden kaçtığımı kendisinin beni evden kovmadığını benim eevden kaçtığımı iddia ediyor.benim konuşmalarımı önce teybe almış sonra cd ye çekmiş.ben orda garanti yaparsan gelirim artık bıktım kovulmaktan demiştim.işine yarayan yerleri kaydediyor.benim haberim olmadan.ve buna benzer belki 1000 e yakın cd var benim konuşmamla ilgili.bu tek biri yani.benim davam devam ediyor eylülde bu cd ler dinlenirmi acaba.bende suç duyurusunda bulunsam ne elde edebilirim.kabul olunurmu acaba.bir tanıdık avukata danıştım hiçbirşey ütemezsin dedi.bu cd kayıtlarının hakime sunulduğu kendi dilekçesinde yazıyor.ayrıca biz nişanlı iken evli olan kızkardeşimle kocasının bizim evde yatmasını yazmış dilekçesinde.karımın yatağında yatan enişte tabiri kullanmış.konu şu biz nişanlılı iken evli bacım ve enişte bizde kalıyorlardı.enişte fabrika da çalıştığı için ses olmasın diye yatak odasını ona vermiştik rahat uyusun diye.çünkü gece çalışıyordu.vay efendim nişanlısının yatağında nasıl yatarmış enişte.siz düşünün dilekçede böyle kelime kullanıyor.nereye çekersen laf oraya gider.bana hakaret değilmi bu.hem uygunsuz suçlama hemde cd ye çekme beni konuşturup.hiç haberim yokken.eğer böyle suç duyurusu varsa nereye müracaat edeceğiz.ve nasıl ispat edeceğim.tanıdık avukat bana kazanamazsın çok iyi şahidin olacak dedi.kendinin dilekçesi ve hakimde de cd var.bana yol gösteriniz.namus davasımı açmam gerek eşime hala eşiyim boşanmadım yoksa ne yapmam gerek.yol gösteriniz bana.evinde böyle binlerce cd var.araştırılsın desen hakime bana dediği evdeki cdleri bir taralağa gömdüm ispat edemezsin dedi.