Ödenmiş Nafakanın Tekrar İcra ile istenmesi
Sayın hukuki net üyelerine bu sorunumu paylaşmak istiyorum.
Eski eşimden 2008 ocak ayının son haftasında ayrıldık.Eşimde kalan çocuğuma 150,annesine 200 ytl nafaka bağlandı.Şubat mart-nisan-mayıs ayı nafakalarını PTT ile yaptım.
*Fakat eski eşim Nisan ve mayıs ayı ödemesini ptt den almaasına rağmen Maaşıma bu aylarıda kapsayan şekilde icra istemiştir.Ödeme dekontlarım elimde nereye ve ne şekilde bu ödenmiş nafakanın kesilmemesi için müracaat etmeliyim.Kurumuma mı yoksa icra dairesine mi?
*Ayrıca aldığı halde icra ile tekrar isteyen eski eşimin yaptıgı bir suçmudur.Bu hukuk dışı durumu nereye ve nasıl iletebilirim.
Cevaplarınız benim için çok önemli.Şimdiden teşekkür ederim
Re: Ödenmiş Nafakanın Tekrar İcra ile istenmesi
İcra tebligatında tebligatı aldıktan sonra süresi içinde icra dairesine başvurmanız gerektiği yazmıyor mu? (7 gün)
Vakit kaybetmeden icra dairesine başvurun, itiraz edin.
Belge sunmanız gerekmez, ama itirazınızın kaldırılması için başvurursa diye belgelerinizi hazır edin. Belgeleyemezseniz %40 inkar tazminatı da alır.
Eski eşinizin yaptığında suç teşkil edecek bir şey yok.
sayın sdt23 cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.İcra yazısı direk bağlı bulunduğum kuruma gitmiş.Burda dikkatimi çeken nisan-mayıs nafakasını hem ptt den alması hemde hemde o aylarıda dahil tekrar icra ile maaştan kesilmesini istemesi.Benim itirazım sadece nisan-mayıs ayının ödenmemesi için.Bu konudaki görüşleriniz?
Nafaka için mahkeme kararına dayanan İlama dayanan icra takibi yapılmıştır. İlama dayanan icra takibi itiraz ile durmaz.
İcra dairesinin bağlı olduğu icra hukuk mahkemesine şikayet davası açmanız gerekir.