Açıköğretim ara sınıfı geçtim 3. sınıfa kaydolucam ama askerlikten bakaya kaldım
İyi günler Ben 2007 kasımda askerlikte bakaya kalmışım. yoklamamıda 2003te yaptırmıştım. Bakaya kalmadan 2 hafta evvel askerlikten tecilim dolmadan durum belgemi alıp açık öğretim fakültesi işletme bölümüne hazırlık okumak için dikey geçiş yaptım. 81 doğumluyum hesaplarıma göre 29 yaşına kadar açıkğretimi bitirip 4 yıllık mezun olarak kısa dönem askerlik yapıcaktım. Hazırlık ara sınıfta açıköğretim fakültesi bana öğrenci belgesi vermedi. Hazırlığı geçtim şimdi 3. sınıfa kayıt yaptırıcam. Ama açıköğretim fakültesi yine benden askerlikle ilişiğim olmadığına dair belge istiyor.
Şube ise bana bakayasın ben bu belgeyi vermem diyor. Artı açıköğretim 3. sınıfa kayıt yaptırsan dahi artık tecil hakkın yok seni askere sevk etmemiz gerek diyor. Daha 27 yaşındayım. Askerliği tecil ettirmem gerek. Böyle bir haktan mahrum olmuş oluyor muyum? Bu konuda beni bilgilendirecek biri varmı bilgilendirirseniz çok sevinrim
Re: Açıköğretim ara sınıfı geçtim 3. sınıfa kaydolucam ama askerlikten bakaya kaldım
artık iyice kafam karıştı.. şubenin o belgeyi vermesi gerekiyor eğer 29 yaş durumundanda kurtarıyorsan.. sonuçta üst sınıfa geçmeye hak kazanmışsın ve öğrencilik durumun devam ediyor.. nasıl bir iş bu anlamadım artık ya