İkinci üniversite ve master(yüksek lisans)
Merhabalar,
Oldukca kafami karistiran bir durumla karsi karsiyayim. Bu yuzden yardimlarinizi bekliyorum. Durumumu aynen yaziyorum:
Mart - 1987 dogumluyum. 2008 - HAZIRAN'da 4 yillik bir universiteyi bitirdim. Bu yil Temmuz ayinda, baska bir universiteden master kabulu aldim. Ayni zamanda tekrar universiteye giris sinavina girdim ve master kabulu aldıgım universitede ayni zamanda dort yillik bir lisans bolumu kazandim.
1987 dogumlu oldugum icin lisans bolumune kayit olurken, askerlik durum belgesi istemiyorlar. Lakin, master kayit islemlerinde bu belgeyi istiyorlar. Bu bakimdan tecilimi en yakin zamanda yaptiracagim.
Sorularim ise sunlar:
- Lisansa kayit olurken, tecil ettirdigime dair belgeyi sizce vereyim mi ileride bir kargasa yasanmamasi icin?
- Bu kazandigim universite, benim askerlik tehir islemlerimi yapacak mi? Acaba lisans ve lisansustu beraber okuyacagim icin askerlik islemlerinde bir karmasa yasanir mi?
- 2 yillik tecil icerisinde hem masteri tamamlayip, hem de lisansin 2 yilini tamamlamayi dusunuyorum. Zaten maseri tamamladiktan sonra da yine 1 yillik bir erteleme hakkimin oldugunu biliyorum. Yaniliyor muyum?
Simdiden cok tesekkurler..
Re: İkinci üniversite ve master(yüksek lisans)
yok Mu Bana Bu Konuda Yardimci Olabilecek? Bu Konu Benim Icin Cok Buyuk Onem Arz Ediyor... :(:(
Re: İkinci üniversite ve master(yüksek lisans)
Arkadaşım hem okula hem de yuksek lisansa başvuracaksanız ugraşmanıza gerek yok. Once lisans kaydını yaptırın. Gunumuzde yuksek okul ve universite Ogrenci Isleri birimi askeriyelerle dogrudan yazılı iletisime gecmekte , ogrencilerin belirli tarihler arasında okula kayıtlı ogrenci oldugunu , olaganustu bir durumda tekrar subeye durumun arzını bildiriyorlar. Ben hic tecil ettirmemistim ogrenci islerine gittigimde yerli yabancı butun askerlik subeleri ile iletisim hâlinde olduklarını soylediler. Ve okul bitene kadar da hic bir askeri cagri belgesi almadım. tasdikname ya da diploma aldıgında birkac ay icinde askerlik cagrisi gelecektir. Cunku ogrenci isleri okul ile alakanız kalmadıgını bildiriyor subenize. Umarım yardımcı olabilmisimdir. Saygıyla ...
Cevap: İkinci üniversite ve master(yüksek lisans)
Merhabalar,
2008'de askerlik ve 2.lisans ile ilgili bir probleminiz olmuş sanırım. Bu konuyu halledebilirdiniz mi acaba ? Ben de aynı durumdayım.
İyi Günler