Ne kadar nakdi tazminat alırım
askerim ve görev esnasında yaralandım ve nakdi tazminat kanununa göre gerekli evrakları tamamladım kati rapordada 25 gün iş gücü kaybı belirtiliyor.yanılz nekadar para alırım tam anlayamadım kanunu okudum birde siz bakın isterseniz tam nekadar alabilirim ilgili maddeyi yazıyorum teşekkurler
1. Yaralanan Personelin Sağlık İşlemleri :
a. Yaralı personelin tedavilerine, sağlık işlemlerinde kesin sonuç alınıncaya kadar terhis edilseler dahi devam edilir.
b. Tedavileri sonucunda kat’i rapor ile taburcu edilenlerden rahatsızlıkları devam edenler Askerlik Şubesi Başkanlıklarınca Asker Hastanelerine sevk edilerek tedavilerinin tamamlanması sağlanır ve tedavisi sonucu haklarında “Askerliğe Elverişli Değildir” şeklinde kesin sağlık raporu verilenlerin özlük haklarının tahakkuku için gerekli işlemlere başlanır.
c. Yurtiçinde tedavileri mümkün olmayanların, yetkili sağlık kuruluşlarının raporlarına istinaden yurtdışında tedavi edilmeleri sağlanır.
2. Nakdi Tazminat (Sb./Astsb./Uzm.Erb./Erb.Er) :
2330, 3713, 2453 ve 3497 sayılı kanunlar kapsamına giren yaralı personele, en yüksek devlet memuru brüt aylığının(ek gösterge dahil) 100 katı tutarının % 20’sini geçmemek şartıyla; iş ve güçten kalma sürelerinin, arıza bırakması durumunda, en yüksek devlet memuru brüt aylığının 100 katı tutarın %2’si oranıyla, arıza bırakmaması halinde ise %1’i oranıyla çarpımı sonucu çıkan meblağ nakdi tazminat olarak ödenir.