Aylığın ne kadarına icra konulabilir
Devlet memuruyum aylığımdan kesilecek icra için 800 ytl kesilebilir diye muafakatname vermiştim.son üç aydır 800 ytl hariç 340 ytl de başka icra işlemi eklenerek aylığımdan 1140 ytl kesiliyor.aylığımın 1/4 ü 340 ytl dir Bu durumda elime kalan gelirle geçinmem münkün değildir.Benim önceden muhafakatname vermem sebebi ile, diğer borçlarımdan dolayı tekrar maaşımın kesintiye uğraması doğrumudur ?Acilen bir şekilde bu sorunumu çözmek istiyorum. Verdiğim muafakatnameyi iptal ettirebilirmiyim
Saygılarımla Arzederim.
Re: Aylığın ne kadarına içra konulabilir
Alıntı:
ender eses rumuzlu üyeden alıntı
Devlet memuruyum aylığımdan kesilecek icra için 800 ytl kesilebilir diye muafakatname vermiştim.son üç aydır 800 ytl hariç 340 ytl de başka icra işlemi eklenerek aylığımdan 1140 ytl kesiliyor.aylığımın 1/4 ü 340 ytl dir Bu durumda elime kalan gelirle geçinmem münkün değildir.Benim önceden muhafakatname vermem sebebi ile, diğer borçlarımdan dolayı tekrar maaşımın kesintiye uğraması doğrumudur ?Acilen bir şekilde bu sorunumu çözmek istiyorum. Verdiğim muafakatnameyi iptal ettirebilirmiyim
Saygılarımla Arzederim.
Siz kesilsin diye muaffakat name verirseniz keserler tabi, niye alacaklılar icrada usül olarak sıraya girsinki sen verdikce muaffakatı bu işin srası falan olmaz önüne gelen alır.siz muaffakat vermediğiniz sürece,alacaklılar sıraya girer ve maaşınızın 1/4 başkasına dokunamazlar,sizde ozaman gecinecek para kalır.
Peki bu muafakatname iptal edilebilir mi ? Ben muafakatname verirken diğer borçlarımdan dolayı tekrar icraya düşüp maaşımdan kesinti yapılabileğini düşünmemiştim. İçine düştüğüm durumdan dolayı geçinmem imkansız bu duruma dayanarak iptali isteyebilirmiyim ?
Alıntı:
Peki bu muafakatname iptal edilebilir mi ? Ben muafakatname verirken diğer borçlarımdan dolayı tekrar icraya düşüp maaşımdan kesinti yapılabileğini düşünmemiştim. İçine düştüğüm durumdan dolayı geçinmem imkansız bu duruma dayanarak iptali isteyebilirmiyim ?
Bİr saniye , siz bir borcunuzdan sadece 800 kesilmesi icin muaffakatneme verdiniz. diğer hakkınızda acılan icra takipleri ile ilgili olarak maaşınızdan ,sıra gözetilmeden kesilmesi hususunda muaffakatiniz yokmu.?
Re: Aylığın ne kadarına icra konulabilir
İlk gelen icra için 800 tyl lik muafakat verdim. Ondan sonra gelen icra için muafakat vermedim. Diğer icra işlemine muafakat vermediğim halde 800 ytl kesildiği halde diğer icradan dolayı 340 ytl daha kesilmeye başladı. 3aydan beri toplam 1140 ytl kesiliyor böyle bir durumda geçinmeme imkan yok maaşımın tamamına yakını kesiliyor. İşyeri mali işlere sorduğumda 800 ytl muafakat verdiğimden dolayı o kesintiyi dikkate almadıklarını ikinci gelen icradan dolayı maaşımın tamamının 1/4 ünü kesebileceklerini Ben maaşımdan 800 ytl kesildiğini maaşımdan tekrar bir kesinti yapılmaması gerektiğini söylememe rağmen yapılanın doğru oldugunu iddaa ettiler. Yapılan işlem ne kadar doğrudur ? Doğru değilse icrayı durdurabilirmiyim. Kesilen icra tutarını geri alabilirmiyim ?
Alıntı:
İlk gelen icra için 800 tyl lik muafakat verdim. Ondan sonra gelen icra için muafakat vermedim. Diğer icra işlemine muafakat vermediğim halde 800 ytl kesildiği halde diğer icradan dolayı 340 ytl daha kesilmeye başladı. 3aydan beri toplam 1140 ytl kesiliyor böyle bir durumda geçinmeme imkan yok maaşımın tamamına yakını kesiliyor. İşyeri mali işlere sorduğumda 800 ytl muafakat verdiğimden dolayı o kesintiyi dikkate almadıklarını ikinci gelen icradan dolayı maaşımın tamamının 1/4 ünü kesebileceklerini Ben maaşımdan 800 ytl kesildiğini maaşımdan tekrar bir kesinti yapılmaması gerektiğini söylememe rağmen yapılanın doğru oldugunu iddaa ettiler. Yapılan işlem ne kadar doğrudur ? Doğru değilse icrayı durdurabilirmiyim. Kesilen icra tutarını geri alabilirmiyim ?
Bakınız burada mutemet yanlış yapmaktadır,Sizin maaşınıza ilk konan acizin 1/4 değilde 800 kesilmesine muaffakat varmişiniz bu acizle kesilen miktar.Ayrıca gelen haciz burada muaffakat olmadığı sürece sizin maaşınıza kesinti getiremez,yanlız şunu bilelim nafaka borcu falan değil değilmi. değilse, burada mutemetiniz yani saymanınız cok büyük hata yapmaktadır. Evet bu hususa itiraz ede bilie kesilen paraların geri iadesini isteye bilirsiniz.Ayrıca burada mutemetinizin görevini savsaklaması neticesinde zararınızın tanzimini ve hakkında adli ve idari soruşturma actıra bilirsiniz. sizin maaşınızda icra kesintisi varken,ikinci bir icranın rizanız olmadan yani muaffakat vermeden kesinti yapılması aykırı bir işlemdir.
İcra takibini yani kesintiyi yapan icra dairesinin bağlı olduğu adliyede görevli icra hukuk mahkemesine şikayet yapın. Dosya üzerinden hukuksuz olan maaş haczi iptal edilir. Sadece muvafakat verdiğiniz 800 YTl lik kısım kesilmeye devam eder. Bu borç bittikten sonra başkaca muvafakatiniz yok ise 1/4 oranında diğer borç için hacze devam edilir.
ilk kesilen icra dışında muafakat vermedim nafaka kesintiside değil borcuma karşılık gelen bir icra ikinci kesilen icrayı en kısa sürede durdurabilmem için haksız yere kesiliyorsa ki bu ayda kesilecek az bir süre kaldı izlemem gereken en hızlı yol nedir teşekkür ederim.
Şİkayet davası açarsanız 10 gün içinde sonuç alırsınız. Daha hızlısı malesef yok.