Yurt dışındaki bir şirketle kanuni olarak nasıl geçerli bir sözleşme yapabilirim?
Merhaba ben ithalatcilik yapan biriyim. Daha onceden yuzyuze gorusemedigim fakat teklifleri cazip gelen bir İngiliz firmasiyla calismak istiyorum ama guvenilir olup olmadigi hakkinda bir fikrim yok. Benim yapmak istedigim ise kanunen gecerli uluslararasi sözleşme yapmak. Karşı taraf ta bundan yana fakat nerede ve nasil boyle bir anlasma yapilabilir bilmiyorum.Yardimci olursaniz sevinirim .
Tesekkur ederim .
Re: Yurt dışındaki bir şirketle nasil bir kanuni olarak geçerli sözleşme yapabilirim?
Uyuşmazlıkların çözüm mercii olarak bir Uluslararası Tahkim Kurulu belirleyin karşılıklı iradeyle sözleşmede. Aksi halde olası uyuşmazlıklarda hangi ülkede nasıl bir dava açılacağı, davanın muhatap sorunu, kararın diğer ülkede tanınması gibi karşısına yıllarınızı alacak umuldadık sorunlar çıkabilir ve netice almanız imkansızlaşabilir. Bu işi uluslararası hukukta tecrübeli bir avukat yardımıyla yapmanızda fayda var. Tüm hadise ilk yapılacak SÖZLEŞMENİN içeriğinde bitiyor.