Re: Bakayalik ve Havalimani

Bence Mİlli Eğitim den gelecek tanınma fişinin onaylı bir suretini acele posta servisi ile şubene gönder.Onlar da bakayalık durumunu kaldırsınlar.

Re: Bakayalık ve Havalimanı

yani bu tavsiye ettigin yapilabilir...sonucta onlara fax yoluylada yollayabilirim...sonucta gönderdigim belge resmi bir belge milli egitim bakanligindan..ama ben bireysel olarak yollarsam dikkate alirlarmi onu bilmiyorum..benim kafamdaki bütün soru isareti su durumda ülkeye giris yaparsam havaalaninda bir sorun yasarmiyim ..yasarsam nasil bir sorun yasarim ne olur beynimi yiyen bu yani...paldir küldür askere almaya kalkarlarsa burda bu kadar zamandir ugrasip didinip girebildigim egitim kariyerim de yanar...lütfen konu hakkinda bilgisi olan arkadasla bir yorum yaparlarsa cok mütessekir kalicam...

Re: Bakayalik ve Havalimani

Alıntı:

yld19sm rumuzlu üyeden alıntı

Bence Mİlli Eğitim den gelecek tanınma fişinin onaylı bir suretini acele posta servisi ile şubene gönder.Onlar da bakayalık durumunu kaldırsınlar.

bildiğim ve tecrübelerime göre askeriye onaylı belgeleri kabul etmiyor, orjinali olmalı, o halde sen kendikini yollamalısın ama bu daha saçma oluyor, muhtemelen askeriyeye de yollanmıştır ama geç gidebilir.
tavsiyem ve zamanında bende yurtdışında okurken arandığımdan şöyle söylim, hiçbir şey olmaz ! elindeki o belgeyle havaalanında kontrolde gözaltına alınsan dahi en fazla 1-2 saatin boşa gider gene bırakırlar seni. ya da konsolosluğun eğitim ateşeliğinden bir kağıt vs. de alabilirsin, ben o zaman böyle bişi istedim ama adam bana korkma git bir şey olmaz dedi.
zaten artık aranmalar vs. düştü, diğer başlıklarada bakarsan eğer, yeni genelge ile gbt den düştü herkes, savcılık işleme almalı vs.
99% rahat ol derim.
01% ihtimal ise seni çöldeki bedevi gibi bahtsız yapar ama orandan belli çok düşük ihtimal.

sagolsin vindobona...yani...askeriye milli egitim ateselik ücgenindeki belge akisi gecte olsa bir sekilde isler ve hersey yerine oturur ama benim sorunum havaalani..seninde dedigin gibi ateselikten bir belge alabilirsem alicam öyle gidicem ...olmadi milli egitimden gelecek kagitla gidicem...sen peki arandigin dönemde giriste cikista birsey oldumu...kapidaki polis gördümü bakaya oldugunu gördüde ne gibi muhabbet döndü orda..??? yazarsan cevap cok sevinirim...
tesekkür ederim

Alıntı:

Soljenitsin rumuzlu üyeden alıntı

sagolsin vindobona...yani...askeriye milli egitim ateselik ücgenindeki belge akisi gecte olsa bir sekilde isler ve hersey yerine oturur ama benim sorunum havaalani..seninde dedigin gibi ateselikten bir belge alabilirsem alicam öyle gidicem ...olmadi milli egitimden gelecek kagitla gidicem...sen peki arandigin dönemde giriste cikista birsey oldumu...kapidaki polis gördümü bakaya oldugunu gördüde ne gibi muhabbet döndü orda..??? yazarsan cevap cok sevinirim...
tesekkür ederim

burada ilginç bir hikayem var işte:)
arandığım sıra türkiye ye geldim ama girişte bir şey olmadı.
tatilden sonra havaalanında polis kontrolünden geçtim, kapıya doğru ilerlerken birden anons geldi "vindobona bey lüfen acil danışmmaya geliniz" :) tırstım haliyle, ama olduğum yerde kilitlendim, sonra bu anıns 3 kere daha yapıldı, bende düşündüm uçağa zaten almazlar, geri döneyim, ve gittiğimde danışmadan "pardon yanlış isim anons edilmiş" dediler, allah ın bir uyarısımıydı neydi anlamadım :)
bir sorun olmadı yani, rahat ol bir şey olmaz.

Alıntı:

vindobona rumuzlu üyeden alıntı

burada ilginç bir hikayem var işte:)
arandığım sıra türkiye ye geldim ama girişte bir şey olmadı.
tatilden sonra havaalanında polis kontrolünden geçtim, kapıya doğru ilerlerken birden anons geldi "vindobona bey lüfen acil danışmmaya geliniz" :) tırstım haliyle, ama olduğum yerde kilitlendim, sonra bu anıns 3 kere daha yapıldı, bende düşündüm uçağa zaten almazlar, geri döneyim, ve gittiğimde danışmadan "pardon yanlış isim anons edilmiş" dediler, allah ın bir uyarısımıydı neydi anlamadım :)
bir sorun olmadı yani, rahat ol bir şey olmaz.

Gercekten komikmis ...olaya bak...öyle..gercekten senin ismini anons etmis olsalar ucaga zaten almazlar..kacmanin bir alemi yok...pasa pasa gitmek en iyisi .sagolasin vindoboba....gercekten icimi rahatlattin valla...su milli egitimden gelen belge gelse bi...hersey yoluna giricek hayirlisiyla....

Selamlar,
Benim bakayayken havalimaninda karsilasilabileceklerle ilgili bir iki sorum olacakti. Oncelikle durumumu anlatayim. Su an yurtdisinda ikinci bi yuksek lisans programini bitirmek uzereyim. Her ne kadar ikinci yuksek lisans'in askerlik teciline yetmedigini bilsem de cikan bi burs ve ardindan gelmeden askerlik subesinin yanlis bilgilendirmesi yuzunden Nisan 2008'den beri bakaya kalmis durumdayim. Ekim ayi basinda Londra egitim musavirligine bakaya durumuma dair ifademi vs. gonderdim. Ancak iki hafta once musavirlikle telefonda konustugumda -ki bu Nisan ayindan beri 20 denememde ilk kez telefona ciktiklari konusma oluyor, sagolsunlar cok calisiyolar:-)- belgelerin askerlik subesine gonderildigini islemlerin tamamlanmasinin da 2-3 ay surdugunu soylediler. Buradaki vizem 31 Aralik'ta, pasaportum da Subat 2009'da bitiyor. Yani sonuc olarak bakayaligimin kalkmasindan daha once bitecekler. Bu durumda buyuk ihtimalle 31 aralik tarihinden once Turkiye'ye donecegim. Bildigim kadariyla 2-3 Aralik tarihlerinde yedek subay sinavi var ama en erken donusum bu tarihlerden sonra olmak zorunda. Aslinda bakayayken askerlige karar alinmis mi oluyor bu sinavlara girme hakkim var mi bilmiyorum acikcasi. Ikinci sorum ise olur da buradaki vizemi uzatabilirsem ve daha sonra da subat 2009 tarihinden once calisma izni alip calismaya baslarsam o tarihten itibaren isci statusunde askerligimi tecil ettirip, Turkiye'ye normal giris-cikis yapabilir miyim? Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler.

Alıntı:

craft51 rumuzlu üyeden alıntı

Selamlar,
Benim bakayayken havalimaninda karsilasilabileceklerle ilgili bir iki sorum olacakti. Oncelikle durumumu anlatayim. Su an yurtdisinda ikinci bi yuksek lisans programini bitirmek uzereyim. Her ne kadar ikinci yuksek lisans'in askerlik teciline yetmedigini bilsem de cikan bi burs ve ardindan gelmeden askerlik subesinin yanlis bilgilendirmesi yuzunden Nisan 2008'den beri bakaya kalmis durumdayim. Ekim ayi basinda Londra egitim musavirligine bakaya durumuma dair ifademi vs. gonderdim. Ancak iki hafta once musavirlikle telefonda konustugumda -ki bu Nisan ayindan beri 20 denememde ilk kez telefona ciktiklari konusma oluyor, sagolsunlar cok calisiyolar:-)- belgelerin askerlik subesine gonderildigini islemlerin tamamlanmasinin da 2-3 ay surdugunu soylediler. Buradaki vizem 31 Aralik'ta, pasaportum da Subat 2009'da bitiyor. Yani sonuc olarak bakayaligimin kalkmasindan daha once bitecekler. Bu durumda buyuk ihtimalle 31 aralik tarihinden once Turkiye'ye donecegim. Bildigim kadariyla 2-3 Aralik tarihlerinde yedek subay sinavi var ama en erken donusum bu tarihlerden sonra olmak zorunda. Aslinda bakayayken askerlige karar alinmis mi oluyor bu sinavlara girme hakkim var mi bilmiyorum acikcasi. Ikinci sorum ise olur da buradaki vizemi uzatabilirsem ve daha sonra da subat 2009 tarihinden once calisma izni alip calismaya baslarsam o tarihten itibaren isci statusunde askerligimi tecil ettirip, Turkiye'ye normal giris-cikis yapabilir miyim? Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler.

iyi gunler ben bakayalik durumunuzu nasil kaldirdiginizi anlayamadim?bakayaysaniz hava limaninda yakalanabilirsiniz ,ama karar aldittirmissaniz yakalamazlar,askerlikten sonra bakaya kaldiginiz icin dava acilir