Kasten adam yaralama,uyuşturucu bulundurma, kullanmaya teşebbüs ve darp etmek
Bıçakla kasten adam yaralama,uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaya teşebbüs etmek,darp etmek.
Benim bu üç olaydan ayrı ayrı mahkememelerim var ve daha 18'ime girmedigimden çoçuk mahkemesinde yargılanıyorum.Sizce bu üç mahkemeden birinden veya bunlardan herhangi bi ceza alır mıyım?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
Re: Bıçakla kasten adam yaralama,uyuşturucu bulundurma, kullanmaya teşebbüs ve darp etmek
Bu suçları işlediğiniz kanıtlanırsa, elbette ceza alırsınız
Re: Bıçakla kasten adam yaralama,uyuşturucu bulundurma, kullanmaya teşebbüs ve darp etmek
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Bu suçları işlediğiniz kanıtlanırsa, elbette ceza alırsınız
Acaba gelebilecek ceza sadece bir suçtan mı olur yoksa hepsinden mi???
Alıntı:
Hukukisorun rumuzlu üyeden alıntı
Acaba gelebilecek ceza sadece bir suçtan mı olur yoksa hepsinden mi???
Hepsinden ayrı ayrı mahkumiyet olur. Daha doğrusu yargılama sonucunda hangi suçu işlediğiniz yönünde hakimde kanaat oluşursa o suçtan/suçlardan ayrı ayrı ceza alırsınız.
uyuşturucu madde kullanmaya TEŞEBBÜS diye bir suç yok bildiğim kadarıyla.
Sadece üstümde bulunudugu için böle geçti...Kullanırken degil kullanmadan yakalandıgım için teşebbüse girdi...
Alıntı:
Sadece üstümde bulunudugu için böle geçti...Kullanırken degil kullanmadan yakalandıgım için teşebbüse girdi...
uyuşturucu veya uyarıcı maddeyi kabul etmek bulundurmak ve satın almak hepsi de suçtur...eğer sadece kullanmak üzere bulunduruyorsanız tedaviye de veya sadece bulunudurma ve satın alma varsa ve kullanma yoksa,denetimli serbestliğe de hükm olunabilir.
Alıntı:
sahbudak rumuzlu üyeden alıntı
uyuşturucu veya uyarıcı maddeyi kabul etmek bulundurmak ve satın almak hepsi de suçtur...eğer sadece kullanmak üzere bulunduruyorsanız tedaviye de veya sadece bulunudurma ve satın alma varsa ve kullanma yoksa,denetimli serbestliğe de hükm olunabilir.
Ben verdigim ifadede kullanmadıgımı ilk kez aldıgımı onda da yakalandıgımı söledim.Mahkemedede kullanmıyorum diye ifade verirsem ne olur peki?
Alıntı:
Ben verdigim ifadede kullanmadıgımı ilk kez aldıgımı onda da yakalandıgımı söledim.Mahkemedede kullanmıyorum diye ifade verirsem ne olur peki?
Kan değerleriniz ile bu durumu da doğrulamanız gerekecektir. Eğer ki bu suçtan ilk kez mahkeme karşısına çıkıyorsanız büyük ihtimal denetimli serbestlik ile ıslah edilmeye çalışılacaksınız.
Bence siz diğer isnadlardan daha çok korkun.